Egyre több a kérdőjel a körmendi ablakbetörés körül, nem valószínű, hogy úgy történt, ahogy azt az atv.hu tegnap megírta.

A nyugat.hu információja alapján az ominózus ablakbetörés utáni percekben a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területére bejutva a Pro Körmend városi képviselője, Tompa László fotózni kezdett és felhívta régi Hit Gyülekezetes ismerősét, Szobota Zoltánt. Szobota azonban nem utazott el Körmendre a tényekről meggyőződni, csupán Tompa képviselő beszámolója alapján megírta az ominózus cikket. Ebben a kézisek edzőjének, Faragó Andrásnak tulajdonított olyan mondatokat, amik valószínűleg el sem hangzottak tőle.

Az esettel kapcsolatban a Fidesz és Fidelitas körmendi szervezete közleményt adott ki:

A mai napon a nyugat-hu internetes hírportál főoldalon hozta „A Hit Gyülekezete keveredett bele a körmendi pánikkeltésbe?” című cikkét, amelyben igen komoly állítások hangzanak el. Az írás szerint Tompa képviselő személyesen járt közben azért, hogy valótlan állításokkal, szándékosan keltsen riadalmat és pánikot a körmendi emberek körében. Ehhez használta fel a Hit Gyülekezeténél megszerzett kapcsolatait. Itt az ideje, hogy Tompa László válaszoljon a következő kérdésekre:

  • Mit keresett a helyszínen az ablak betörését követő percekben?
  • Ki informálta az ablak betöréséről?
  • Ki volt az a személy, aki beengedte az intézmény területére?
  • Milyen kapcsolatban áll a szintén Hit Gyülekezetés Szobota Zoltán ATV-s újságíróval?
  • Milyen információkat adott át a részére?
  • Miért manipulálták Faragó András kézilabda edző szavait, aki mint kiderült jelen sem volt az esetnél?
  • Miért hazudtak arról, hogy a migránsok zaklatták az edzésen résztvevő lányokat?
  • Miért hazudtak arról, hogy a gyerekeknek menekülve kellett elhagyni az épületet?
  • Milyen kapcsolatban áll a képviselő a titkosszolgálati múlttal rendelkező Földi Lászlóval és Tarjányi Péterrel?

Reményeink szerint a képviselőnek nem csak nekünk kell válaszolnia ezekre a kérdésekre. A délelőtt folyamán ugyanis feljelentés érkezett a Fővárosi Rendőrkapitányságra rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt. Követeljük az illetékes hatóságokat, hogy azonnali hatállyal vizsgálják meg a feljelentés tartalmát, annak valóságtartalmát, amennyiben pedig az abban foglaltak valósak, tegyék meg a szükséges lépéseket az érintettek felelősségre vonása kapcsán!

Amennyiben a cikk információi valósak és a képviselőnek valóban köze van a hamis információkon alapuló pánikkeltéshez azonnal távoznia kell a körmendi közéletből!

Körmend, 2016.05.06.

Fidesz és Fidelitas Körmendi Szervezetei

A város polgármestere, Bebes istván sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást:

Az esettel kapcsolatban Bebes István Körmend város polgármestere fél 12-kor sajtótájékoztatót tartott, amelyen felszólította a Rendőrség vezetőit, hogy vizsgálják ki, hogy történt-e bűncselekmény, vagy szabálysértés tegnapelőtt a lányok kézilabda edzésén.

Követelte továbbá, hogy vizsgálják meg, hogy honnan indultak ki azok a valótlan állítások, amelyek szerint pánikhangulat volt a helyszínen, a gyerekeknek menekülnie kellett és, hogy a migránsok zaklatták az edzésen résztvevőket. Ezek az állítások ugyanis valótlanok. Folyamatos tájékoztatást követelek, mind a város lakóinak, mind pedig a város vezetésének irányába!