A Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves gyakorlattervének megfelelően február 18-án ellenőrző gyakorlatot tartott egy körmendi cipőgyár telephelyén. A feltételezés szerint az üzemegységben a tűz ütött ki az egyik készárut raktározó csarnokban, ahol egy személy eltűnt, illetve szabálytalanul tároltak veszélyes anyagot.

A gyakorlat célja az volt, hogy felmérjék az állomány felkészültségét, és a korábbi szerelési, helyismereti, illetve szituációs gyakorlatokon elsajátított ismereteit.

A gyakorlaton a tűzoltóparancsnokság készenléti szerei és a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs állománya vettek részt, valamint a polgári védelmi, iparbiztonsági, hatósági szakterület komplex ellenőrzést folytatott le a helyszínen. Az ellenőrző gyakorlatot megelőzően tartott helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlatok tapasztalata az állomány feladat végrehajtásának szakszerűségén is megmutatkozott.

A tűzoltóparancsnok a résztvevők munkáját „Megfelelt”-re értékelte, továbbá az üzem vezetői is elismerően szóltak a készenléti egységek által mutatott határozott és pontos feladat végrehajtásról.