A szombathelyi Predrag Bosnjak (j) és a kispesti Botka Endre a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Swietelsky Haladás bajnoki labdarúgó mérkőzésen a kispesti Bozsik József Stadion 2016. február 13-án. Budapest Honvéd-Haladás 0-1. MTI Fotó: Illyés TiborA Szombathelyi Haladás 1-0-ra győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20., idei első fordulójában, szombaton.

A kispestiek csapatkapitánya, Kemenes Szabolcs vádlija kedden megsérült – egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia -, ezért a télen igazolt kárpátaljai Nagy Sándor állt a kapuban.

Budapest Honvéd – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-1)

Budapest, Bozsik-stadion, 1570 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: S. Wils (44.)
sárga lap: Nagy G. (68.), illetve Iszlai (58.), Ugrai (75.), Nagy P. (85.)

Honvéd: Nagy S. – Botka, Lovric, Bobál D., Baráth – Kamber – Nagy G., Hidi (Vernes, 58.) – Holender (Vasiljevic, 5.), Youla (Jelena, 72.) – Eppel

Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – T. Wils, Iszlai (Nagy P., 79.), Németh M. – Gaál, Williams (Ugrai, 64.), Halmosi (Medgyes, 86.)

Jól kezdte a találkozót a házigazda fővárosi csapat, ám később a Haladás átvette a kezdeményezést. Az első félidő legnagyobb helyzete – Youla révén – a Honvéd előtt adódott, ám a szünet előtt Stef Wils egy szögletet követően a szombathelyieknek szerzett vezetést.

A második felvonást nagy lendülettel kezdték a fővárosiak, Youlának sikerült is gólt szereznie, de a játékvezető les miatt nem adta meg. Szinte végig a Honvéd játszott fölényben, a hősiesen védekező szombathelyi csapat azonban kihúzta kapott gól nélkül, és három ponttal távozott.

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának eredményei:

Puskás Akadémia-Diósgyőri VTK 1-0
Budapest Honvéd – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 0-1
DVSC-TEVA – Vasas 4-0
Békéscsaba 1912 Előre-Ferencváros 0-1
Újpest FC-Videoton FC 1-0
Az MTK Budapest-Paksi FC találkozót elhalasztották.