A következő évekre szóló együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Bebes István, Körmend Város Polgármestere, a cseh testvérváros Roznov pod Radhostem polgármesterével.

A két település kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza, az elmúlt években azonban érezhetően csökkent az együttműködések intenzitása. A települések vezetői most úgy döntöttek, hogy ideje új lendületet adni a kapcsolatoknak, ezért személyesen tárgyaltak Roznovban a lehetséges közös projektekről.

Eddig főleg a kultúra területe volt a közös kapcsolódási pont, így természetesen a jövőben is ez a szegmens lenne az alapja a kooperációnak, amire építkezve aztán újabb és újabb területeket lehetne bevonni az együttműködésbe. Bebes István polgármester a tárgyalások során szólt az ifjúsági és sportkapcsolatok kibővítéséről, valamint a lehetséges közös nemzetközi projektek megcélozásáról. „A hosszú évekre visszanyúló kapcsolatok köteleznek minket arra, hogy ápoljuk, illetve fejlesszük az együttműködéseket, amelyből aztán mindkét fél profitálhat. A jól működő kulturális kapcsolatok mellé be kell emelnünk olyan fontos témákat, mint az ifjúság helyzete, lehetőségei és kihívásai. Egymás jó gyakorlatainak megismerésével, tapasztalataink átadásával biztos vagyok benne, hogy előreléphetünk a partnerség terén és olyan új impulzusokat generálhatunk, amelyek kiváló alapot biztosítanak a közös projektek kidolgozásához és megvalósításához.” – emelte ki Körmend Város Polgármestere. A tárgyalások sikerét bizonyítja, hogy a két település vezetője megegyezett abban, hogy a 2016-os év elején újra találkoznak, amikor is már lehetőség lesz szakmai szinteken is egyeztetni és egészen konkrét célokat meghatározni. – írja a kormend.hu internetes oldal.