Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 18. forduló
Zalaegerszeg, 2017. február 12., vasárnap 18:00 (TV: M4 Sport 17:50)

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Földházi Tamás, Jakab László, Tőzsér Dénes (Bodrogváry Iván)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_578

kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés: http://www.mediaklikk.hu/m4-elo

http://www.m4sport.hu/2017/02/12/ide-kattintva-nezheti-eloben-a-zte-kormend-kosarmeccset/


Sajtószemle

Szomszédvári rangadó Bebes István szemével (9900.hu)

Bebes István, Körmend Város polgármestere, a csapat egykori centere is kiemelt figyelmet szentel a ma este 18 órától Zalaegerszegen megrendezésre kerülő szomszédvári rangadónak.

Egy ZTE-MTE örökrangadó az, amely kiemelkedik a magyar sportéletből. Ez az a rangadó, mely mindig fantasztikus hangulatot hoz.

Bebes István is komoly várakozásokkal tekint a derbi elé.

Örökrangadó előtt – A ZTE vendége lesz a Körmend (vaol.hu)

Körmend – Vasárnap Zalaegerszegen, az M4 Sport kamerái előtt lép pályára az Egis Körmend csapata a Zalakerámia-ZTE KK vendégeként, a bajnokság 18. fordulójában. A találkozó 18 órától kezdődik.

Továbbra is a ZTE és a Körmend csatája a legnagyobb múltú párharc a férfi kosárlabdázók élvonalában. Immár 124. alkalommal mérik össze tudásukat a bajnokságban az egerszegi és körmendi játékosok. Az esélylatolgatás ezúttal sem könnyű, hiszen a két csapat azonos mérleggel áll a tabellán. Az Egis Körmend jobb pontkülönbségének köszönhetően a második, a zalaiak a negyedik helyen. A Zete mellett nemcsak a hazai pálya szól, de a jobb forma és a nyugodtabb felkészülési lehetőség is, hiszen a házigazdáknak több mint egy hetük volt minderre. A Körmend viszont régóta játszik heti két meccset. Legutóbb szerdán lépett pályára a FIBA-kupában, ami sokat kivett a játékosokból, akik az utolsó négy találkozójukból mindössze egyet nyertek meg, otthon a Kecskemét ellen. Nem véletlen, hogy először a csapat állapotáról kérdeztük a vezetőedzőt, Gasper Potocsnikot.

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 18. forduló (kezdo5.hu)

Szombaton és vasárnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 18. körét – a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Zalakerámia ZTE KK (11-6, 4.) – Egis Körmend (11-6, 2.)

A forduló rangadóját Zalaegerszegen rendezik, ahol a ZTE a vele azonos mérlegű Körmendet fogadja. A két gárda összecsapásai egyébként is nagy csaták szoktak lenni, de most két élcsapatról van szó, ez még nagyobb hangulatot generálhat. A ZTE az előző 5 fordulóban kikapott az Albától és a Szolnoktól is, a két másik bajnokesélyes gárdától, de egyébként a játékuk viszonylag stabil. Ezzel van gond a Körmendnél az utóbbi időben, hiszen a Kecskemét elleni könnyed győzelem mellett azért csúsztak be bőven vereségek a bajnokságban is, a Chalon ellen pedig a 28. perc után összeesett a gárda, lényegében kiestek a FIBA Europe Cupból – mind védekezésben, mind támadásban vannak problémáik az utóbbi hetekben, és ez már nemcsak Petty játékától függ. A Körmend aktív rotációja minőségibb valamivel, a ZTE viszont hosszabb kispaddal bír, a vendégek fáradtabbak is, így Bencze Tamásék egy kicsivel esélyesebbek ezen az összecsapáson, de az ilyen derbiken az előzmények helyett inkább az a fontos, melyik együttes tud pozitív értelemben jobban fel- és nem túlpörögni.

ZTE KK: a türelem nyerő “húzás” lehet (zaol.hu)

Zalaegerszeg – Vasárnap 18 órától a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban ismét egy klasszikus párharc következik. A Zalakerámia-ZTE KK az Egis Körmendet fogadja, a telt ház pedig megint garantáltnak tűnik.

A mai élvonalbeli szereplők között a legrégebbi múltra visszatekintő rangadó természetesen kiérdemli az örökrangadó megjelölést is. Felesleges elmagyarázni, hogy miért. A jelen pedig most mindkét csapatnak sokkal fontosabb, így gyorsan “rákanyarodtunk” az éppen aktuális feladatra Bencze Tamással, a ZTE KK vezetőedzőjével. Akit elsőként arról kérdeztünk, miként állnak a felkészüléssel, amire egy megnyugtató “Jól” volt a válasz. Bővebben pedig:

A padról nézve is eufóriát okoz egy ZTE –Körmend rangadó (ztekosar.hu)

„Egy ZTE-Körmend rangadó mindig független a papírformától, független a csapatok pillanatnyi helyezésétől, a légiósok számától. Ettől örök és igazi rangadó.”

Vasárnap este az alapszakasz egyik legjobban várt mérkőzése következik, ami az országban az egyik legrégebbi párharc is egyben. A ZTE-Körmend összecsapás mindenkinek mást jelent és mindenkinek van róla kellemes vagy kevésbé jó emléke. Mindig a játékosok, edzők szemszögéből készülünk a rangadóra, ezúttal szakítottunk a megszokottal és egy olyan csapattaggal beszélgettünk, akik régóta szolgálja szakértelmével a klubot. Ez a személy dr. Szalai Zoltán főorvos, csapatunk orvosa, akinek ezek – ahogy fogalmazott- derbik mindig különlegesek.


Térkép nem érhető el

Időpont 2017. február 12., vasárnap - 18:00

Kategóriák


Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend