Vasas Budapest – Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 25. forduló
Budapest, 2017. március 23., csütörtök 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Farkas Gábor, Fodor Attila, Goda László (Valovics István)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_568

http://kosarsport.hu/live

U20-as meccs: http://netcasting.webpont.com/n6/?hunu20_568

Élőképes közvetítés (MTEtv): http://www.youtube.com/channel/UCBXORYHQk9JVT26AXx8R2fA/live

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 25. forduló (kezdo5.hu)

Vasas Budapest (4-20, 14.) – Egis Körmend (16-8, 2.) 2017.03.23., csütörtök, 18:00

A vendégeknek össze kell magukat szedniük, mert zsinórban két vereséget szenvedtek el – igaz, mostanában az ASE otthonába nem nyerni járnak az ellenfelek, a kupagyőztes és listavezető Alba ellen pedig ki lehet kapni, de utóbbi mérkőzést otthon veszítették el és +22-ről. Kezd egy kicsit akadozni a gárda játéka, ami elképzelhető, hogy az új emberek beépítésének is betudható, de mint mindig, úgy most is Petty játéka lehet döntő, mert ha neki nem megy, akkor a csapatnak se, és elég látványos a szenvedés, főleg ahhoz képest, amire egyébként ez a keret jó felfogásban képes. A Vasas otthonában azért így is egyértelmű esélyesnek számítanak természetesen, a két gárda játékosállományát nehéz egy lapra helyezni és összehasonlítani, de az elmúlt két meccs mellett van még 1-2 intő jel Gasper Potocnikék számára. Egyrészt legutóbb Pesten, a MAFC otthonában majdnem megégtek, csak a negyedik negyedben fordítottak. Másrészt a Vasasnak saját pályáján egyáltalán nem megy rosszul az utóbbi időben – Szegeden simán kikaptak a hétvégén, de előtte a Szolnok és a Kaposvár is csak a negyedik negyed második felében tudta őket legyőzni, nem nagyon játszhat tehát a tűzzel a vasi alakulat.

Történelmi derbi – Először játszik a Vasasnál a Körmend (vaol.hu)

Körmend – Ötvenöt éves története során először lesz a Vasas Budapest vendége az Egis Körmend csapata a férfi kosárlabda NB I-ben. A találkozót csütörtökön, 18 órától rendezik a Sport11 komplexumban.

Két vereség jött a hatos győzelmi széria után a körmendieknél, ezért két fordulóval az alapszakasz vége előtt mindenképp győzniük kell, ha tartani szeretnék második pozíciójukat az alapszakaszt már biztosan nyerő Alba Fehérvár mögött. Itthon alaposan elverték csütörtöki vendéglátójukat Ferencz Csabáék, de a piros-kékek saját pályájukon a Pécs kivételével mindenkit megszorongattak. Erre számíthatnak tehát a Sterling Gibbset eltiltás miatt nélkülöző körmendiek is.

Vasas Budapest – Egis Körmend (Bb1.hu)

Budapest – A hazaiak kifárasztására játszanak a vendégek.

Csütörtökön este az Egis Körmend együttesét látja vendégül a Vasas Budapest az alapszakasz utolsó előtti fordulójában. A vasiak számára egyszerű a képlet: ha megverik az újoncot idegenben, akkor biztos résztvevői a felsőházi rájátszásnak. A vendégektől Gibbs eltiltás miatt hiányzik.


Térkép nem érhető el

Időpont 2017. március 23., csütörtök - 18:00

Kategóriák


Vasas Budapest – Egis Körmend