PVSK-Pannonpower – Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Negyeddöntő – 4. mérkőzés
Pécs, 2017. május 19., péntek 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás, Tőzsér Dénes (Fekete László)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_ply_15

http://kosarsport.hu/live

Hangközvetítés (MTEtv): http://www.youtube.com/channel/UCBXORYHQk9JVT26AXx8R2fA/live

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő (4.) (kezdo5.hu)

PVSK-PANNONPOWER (1-2) – Egis Körmend (2-1), 2017.05.19., péntek, 18:00

A Pécs is felülmúlja szerintem a várakozásokat, legutóbb Körmenden megint az ő akaratuk érvényesült egy félidő erejéig, aztán jött az Allen vezette vasi alakulat, és a végére bedarálta őket. Meghatározó lesz a negyedik összecsapáson is, hogy ki tud pályára lépni – az egyik oldalon Csorvási Milán az “új” kidőlő, a másikon pedig Budimir és Halász Ákos nem léphettek pályára legutóbb. Antóni Csanád és Demeter Attila is szépen megállták a helyüket, de főleg Budimir hiányzik nagyon Csirke Ferencéknél, hiszen Sejfic-csel, illetve Csorvási és Horti nélkül hiába van magassági és súlyfölényben a palánk alatt a Pécs, ez a másik oldalon Allennel szemben pont hátrány, mert senki nincs, aki egyszerre tudja a dobásban zavarni és lábon megtartani, ha elindul befelé az amerikai. Ez a csata egyébként döntő lehet most is, mert Allen kezd újra formába lendülni, és ha neki megy, akkor a Lenzelle Smith-Kromah-Petty sornak is jóval könnyebb dolga van. A Pécstől talán egy kicsit pontosabb játék kell, mint a harmadik összecsapáson, ott volt esélyük arra, hogy főleg az első félidőben nagyobb fórba kerüljenek, mint 1 pont – ha ez sikerül, hazai pályán kiharcolhatják az ötödik összecsapást, Nelson a múltkori dobásmutatója ellenére jól mozgatja a csapatot, Chris Smith pedig kifejezetten nagy formában van, de még mindig erősebb a Körmend, ez Pécsett nagyjából kiegyenlíti az esélyeket erre a meccsre.

A Körmend lezárná a negyeddöntőt (vaol.hu)

KÖRMEND Pénteken az NB I-es férfi kosárlabda-bajnoki negyeddöntők negyedik fordulóját rendezik. Az Egis Körmend, amely 2-1-re vezet a páros csatában, a Pécsi VSK-PANNONPOWER vendége lesz. A labdát 18 órakor dobják fel.

Másodszorra már élt a hazai pálya előnyével és – az első meccsen elszenvedett hazai vereség után – egy idegenbeli és egy Körmenden aratott sikerrel egy lépésre van az elődöntőtől az Egis Körmend gárdája. Bár a Pécs nem adta meg magát könnyen, végül Allen extrájával a piros-feketék behúzták a harmadik mérkőzést. Horti Bálint mellett, akinek sérült bokáját 15-én megműtötték, Csorvási Milán is hiányzott a hazai keretből. A másik oldalon el sem utazott Veljko Budimir és Halász Ákos.

A túlélés a tét (pvsk-panthers.hu)

Újra Pécsett mérhetjük össze az erőnket a Körmenddel, pénteken este azért lépünk pályára, hogy kiharcoljuk a negyeddöntőben az ötödik meccset.

Vannak olyan meccsek, amikor nincs értelme tartalékolni, még akkor sem, ha esetleg utána újabb erőpróba következik. Pénteken este a Körmend ellen egy éppen ilyen mérkőzés következik számunkra a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Mivel a vasiak 2-1-re vezetnek a három nyert meccsig tartó párharcban, feltétlenül győznünk kell, hogy maradjon esélyünk a legjobb négybe kerülésre.

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Egis Körmend (Bb1.hu)

Pécs – Új dolgokkal készülnek a hazaiak.

A pécsieken lesz a nagyobb nyomás holnap, a Körmend elleni negyeddöntő során. Csirke Ferenc együttese nem kaphat ki, amennyiben szeretné még életben tartani elődöntős esélyeit. Mindkét oldalon lesz hiányzó.


Térkép nem érhető el

Időpont 2017. május 19., péntek - 18:00

Kategóriák


PVSK-Pannonpower – Egis Körmend