JP Auto-JKSE – Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 1. mérkőzés
Jászberény, 2017. szeptember 30., szombat 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Cziffra Csaba, Jakab László, Pozsonyi László (Hartyáni Zsolt)

Online statisztika: netcasting.webpont.com/n6/?hun_803

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 1. forduló (kezdo5.hu)

A Jászberény elég későn, de összeállt végül, és az Uros Lucsics – Ismet Sejfic kettős nem is tűnik rossznak négyes-ötös poszton (Lucsics korábban több évet lehúzott az Adria Ligában, és nem is 2-3 perces kiegészítőként). Miljan Rakicsot is ismerhetjük, de Keron DeShields és Robert Brown egyelőre teljes lutrik, mint ahogy az is, hogy a pad mire lehet képes – itt Kerpel-Fronius Balázsnak és Cseh Györgynek kulcsszerepe lesz Czirbus József sérülése után, de 1-2-es poszton is fel kell nőnie valakinek majd a feladathoz, kérdés, ki lesz az. A Berénynél az előző idényben egyébként a nevekkel nem is volt akkora gond, de csapattá semmilyen szinten nem sikerült formálni a játékosokat – ez Nikola Lazicsnak egy fokkal jobban mehet idén, ez lesz a kulcs ahhoz, hogy az alsóházat elkerüljék.

A Körmend két tétmérkőzésen már túl is van, és annyi biztos, hogy jelentősen hosszabb az állománya, mint holnapi ellenfelének – két nemzetközi sorozatban is indulnak a vasi piros-feketék, így azért ez nem csoda. Hat külfödijükről egyelőre túl sok mindent nem lehet mondani, talán az osztrák válogatott Koch játéka tartalmazza a legkevesebb meglepetést, de nyilvánvalóan az öt észak-amerikai minősége lesz a döntő, akikről egyelőre még a két Boras elleni győzelem után sem nagyon lehet biztos dolgokat kijelenteni. Mellettük ott van Halász Ákos, Ferencz Csaba, Csorvási Milán, Horti Bálint és Németh Ákos is, úgyhogy a mélységgel nem lehet probléma – a felsőház és a rájátszásban a Top4 elérése lehet a Körmend célja, de hogy mennyire lehetnek nagyratörőek a tervek, azt a Wright-Hollins-Fanning-Davis-Tuoyo kvintett dönti el, illetve nyilván a cserék, ha lesznek.

Az mindenesetre biztos, hogy nemzetközi kupa, fáradtabb társaság ide vagy oda, masszív esélyesek az első körben Gasper Potocnikék.

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend (Bb1.hu)

A vasi együttes diktálná a tempót idegenben is.

A JP Auto-JKSE vendégeként kezdi meg a 2017–2018-as A-csoportos szezont az Egis Körmend. A házigazda az előző idényben egy jó alsóházi hajrával kerülte el az osztályozós helyeket, míg a Körmend egészen az elődöntőig menetelt a rájátszásban, s végül a bronzéremért játszhatott, de ott alulmaradt a ZTE-vel szemben.

A vasiak számára két remekbe szabott FIBA EC-győzelemmel (és továbbjutással) kezdődött az idény, míg a JKSE most debütál tétmeccsen az új vezetőedzővel.


Térkép nem érhető el

Időpont 2017. szeptember 30., szombat - 18:00

Kategóriák


JP Auto-JKSE - Egis Körmend