Falco KC Szombathely – Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Elődöntő – 3. mérkőzés
Szombathely, 2017. május 30., kedd 18:00 (TV: M4 Sport élő, 17:45)

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Benczur Tamás, Hegedüs Tibor, Ádám József (Várhalmi Zsolt)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_ply_26

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (M4 Sport): http://www.mediaklikk.hu/m4-elo

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Rájátszás, Elődöntő (3.) (kezdo5.hu)

Kedden rendezik a magyar férfi A-csoport rájátszásában az elődöntők harmadik meccseit – a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-0) – Egis Körmend (0-2), 2017.05.30., kedd, 18:00

2-0-ra vezet a Falco, úgyhogy itt nincs nagyon miről beszélni – az idén eddig 20-0-s hazai mérleget felvonultató szombathelyiek a söprésért szállnak harcba, a Körmend pedig az életben maradásért. Illik kiemelni, hogy mindkét mérkőzés nagy részében a Körmend vezetett – hazai pályán is így volt ez, nem csak az első találkozón, de a Falco mentális erejét nagyban mutatja, hogy a második, körmendi összecsapáson többször is felálltak 10 pont fölötti hátrányból, és mindkét meccs végjátéka az övék volt. Az idény végére egyértelműen lekerült róluk a “csak hazai pályás csapat” titulus – sőt, igazából az utóbbi hetekben saját közönségük előtt voltak nyögvenyelősebb meccseik is, mint idegenben. A Körmendnél nem tudni, mit vált ki az amerikaiakból, hogy a szakadék szélére kerültek – a szezon korábbi részében volt olyan, hogy nem feltétlenül pozitív értelemben kellett beszélni a hozzáállásukról, de az is benne van, hogy a nehéz helyzet kihozza belőlük a legjobbat. A találkozó esélyese ettől függetlenül a Falco, de érdekes lesz látni, hogy ez a két mérkőzés megtörte-e a Körmendet (ha ők vezetnének 2-0-ra, az se lenne meglepő), vagy megint tudnak egy szoros, ki-ki meccset játszani Szombathelyen, aminek ugyanúgy bármi lehet a vége, mint az első két mérkőzésen.

Jöhet a harmadik: Falco KC-Körmend (vaol.hu)

Kedden az Arena Savariában folytatódik a vasi klasszikus, az NB I-es kosárbajnokság elődöntője: a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 18 órakor fogadja az Egis Körmendet (M4 Sport). Ha nyer a Falco, akkor bejut a fináléba.

Harmadik felvonásához érkezett a vasi párharc az elődöntőben. Az első kettő a Falco sikerét hozta: a sárga-feketék Szombathelyen (89-88) és Körmenden (81-78) is nyertek. Ha a hazai pályán veretlen Falco a keddi mérkőzést is behúzza, akkor a párharc véget ér, a szombathelyiek bejutnak a döntőbe, a körmendiek pedig a bronzéremért küzdhetnek a folytatásban. Óriási lehetőség előtt áll a Falco – óriási a nyomás a Körmenden, mert nem hibázhat.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend (Bb1.hu)

Szombathely – A hazaiak számára a párharc lezárása, a vendégeknek az életben maradás a tét.

Kedd este a harmadik felvonásához érkezik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Egis Körmend elődöntő. Az első meccset egy, a másodikat három ponttal nyerték a sárga-feketék, akik így a párharc lezárásáért, a vendégek pedig az életben maradásért lépnek parkettre.

A remény hal meg utoljára, és csak utána a Körmend (bebesistvan.hu)

Néhány évvel ezelőtt ezzel a kiírással köszöntötte a körmendi közönség a csapat játékosait. Nem is lehetne aktuálisabb a mai mérkőzés előtt. Ebben a mondatban minden benne van, amitől a Körmend azzá vált az elmúlt több mint öt évtized alatt amivé. Hit, remény, fanatizmus, és a soha meg nem alkuvás. Az első két elveszített mérkőzés után most ezekbe, mintegy utolsó szalmaszálba kell belekapaszkodnunk. Nem csak a játékosoknak kell ma hinniük önmagukban és egymásban, hanem nekünk is bennük. Hinni, hogy fel tudunk állni akkor is, amikor más már feladta volna. Ettől vagyunk egy csapat, ettől vagyunk egy nagy család. A magunk minden hibájával és gyengeségével.

Szálljunk még egyszer harcba a piros és fekete színekért mind a pályán, mind pedig a lelátón! Küzdjünk meg az ellenféllel megalkuvást nem ismerve, valódi férfiként.! Ha pedig el is bukunk, emelt fővel tegyük mindezt, tudva, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk a sikerért. Ha így lesz, akkor bármi is lesz a mai mérkőzés eredménye, egyvalamit biztosan nyerünk: összetartozást, közösséget. Ezt az egyet pedig soha ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk, hiszen a körmendi kosárlabda csak úgy létezhet a jövőben is, ha egységesek maradunk. Ha vannak is nézetkülönbségek, ha nem is mindig mindenben értünk egyet a társainkkal, erre a 2 két órára ezt mindenkinek félre kell tennie. Ma este 6-tól 8-ig: „nem érdekel más csak az MTE”!


Térkép betöltése...

Időpont 2017. május 30., kedd - 18:00

Helyszín Szombathely, Arena Savaria

Kategóriák


Falco KC Szombathely - Egis Körmend