Elan Chalon – Egis Körmend
FIBA Europe Cup, Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Chalon sur Saone (FRA), 2017. február 22., szerda 20:00

Játékvezetők: Tomas JASEVICIUS (LTU), Bojan JOVANIC (BIH), Tomislav VOVK (CRO)
Ellenőr: Pedro JIMENEZ (ESP)

FIBA összehasonlítás: http://www.fiba.com/europecup/16-17/2202/Elan-Chalon-K%C3%B6rmend
Online statisztika: http://www.fiba.com/ls/#12643&12646-2-B
Élőképes közvetítés: https://youtu.be/xyb_lklYmt8

Sajtószemle

Jön a Körmend Elan Chalon elleni visszavágója (kezdo5.hu)

Szerda este 20:00-tól az Egis Körmend együttese az Elan Chalon vendége lesz a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének visszavágóján – a találkozó felvezetőjét olvashatjátok!

A Chalon azóta a bajnokságban megverte a Cholet-t (79-66), a ProA-ban így 14-5-tel továbbra is másodikok a Pau-Lacq-Orthezzel holtversenyben, három meccsel lemaradva a listavezető Monaco mögött és 1-gyel megelőzve a negyedik Nanterre-t (14-5). Az előző hétvégén azonban a kupa nem jött össze nekik, az ASVEL-től azonnal kikaptak a negyeddöntőben (62-80), ott még a legjobb négy közé sem jutottak.

Felemás kupaprodukció – Nehéz helyzetben utazik a Chalonhoz a Körmend (vaol.hu)

Körmend – Szerdán (20.00) az Elan Chalon vendégeként lép pályára az Egis Körmend együttese a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A piros-feketék három Magyar Kupa-mérkőzéssel a lábukban, kedd hajnalban keltek útra.

A piros-feketék 21 pontos hátrányban vannak a pároscsatában, de jelenleg nem ez okozza a legfőbb problémát a csapat háza táján. Szombaton este, a Magyar Kupában lejátszott harmadik, a bronzmérkőzés után alig lehetett látni olyan körmendi játékost, aki ne fájlalta volna valamijét. Horti Bálint nem is lépett pályára a három nap alatt, az első napon Sterling Gibbs bokája sérült meg. Akkor visszaállt, majd az Alba ellen is – igaz bicegve, de – igyekezett segíteni társait. A bronzmeccsen viszont már nem lépett pályára. A Szeged ellen kapott egyet a lábára Lenzelle Smith is, aki szintén sántított az utolsó győri vacsoránál.

EC: Elan Chalon – Egis Körmend (bb1.hu)

Franciaország – Csorvásiékra a fárasztó kupameccsek után az EC-ben vár újabb kihívás.

Szinte reménytelen helyzetből várja a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének visszavágóját a Körmend, amely hazai pályán 99-78-ra kikapott a francia Elan Chalontól. Nem könnyíti meg a vasiak helyzetét az utóbbi időre jellemző sérüléshullám sem, ami által kevés játékosból válogathat a vezetőedző. Az odavágó óta a Körmend legyőzte a Zalaegerszeget a bajnokságban, valamint negyedik helyen végzett a Magyar Kupában. A Chalon pedig egy-egy győzelmet aratott hazája pontvadászatában és a Francia Kupában – a Cholet és a Le Portel ellen -, valamint kikapott a Lyontól a francia Leaders Kupában.


Térkép nem érhető el

Időpont 2017. február 22., szerda - 20:00

Kategóriák


Elan Chalon - Egis Körmend