Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Középszakasz – 1. forduló
Körmend, 2017. április 2., vasárnap 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Kapitány Gellért, Győrffy Pál, Praksch Péter (Hartyáni Zsolt)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_2phu_802

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): http://www.youtube.com/channel/UCBXORYHQk9JVT26AXx8R2fA/live

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Középszakasz – 1. forduló (kezdo5.hu)

Egis Körmend (2., 18-8) – Zalakerámia ZTE KK (5., 17-9) —2017.04.02., vasárnap, 18:00

A Kömend a Szolnok kiütésével a második helyen zárta az alapszakaszt, megmutatta erejét a vasi együttes, ráadásul hazai pályán csak az Alba Fehérvártól kaptak ki, ott is 22 pontos előnyből. A ZTE azonban a bajnokság legjobb formában lévő együttese zsinórban aratott 4 győzelmével, így egyáltalán nem lehet leírni Bencze Tamás legénységét sem. Gasper Potocnikék állománya minőségi előnyben van, de a zalaegerszegiek szépen összerakták a játékot erre a keretre, és most már többé-kevésbé kiegyensúlyozottan hozzák, amit tudnak. Nagy kérdés, hogy milyen támadójátékra lesznek képesek ezúttal a körmendi védekezés ellen, mert a sok hiba egészen biztosan nem fog beleférni – a Körmend gyorsindításokból náluk sokkal jobban védekező csapatokat is ki tudott végezni. A hatékony támadójáték azonban nemcsak a dobott pontokban mutatkozhat meg, de abban is, hogy a hazaiakat felállt védelem elleni játékra tudják kényszeríteni, ami a Körmend legyőzésének elsőszámú kulcsa. Ettől függetlenül a Körmend az esélyesebb, a ZTE-nek a saját árnyékát is túl kell előbb lépni – csak 2-6-ra végeztek az alapszakaszban a felsőházi ellenfelek ellen, pedig több alkalommal is nyerési esélyük volt, de a végjátékokban kulcshibákat vétettek.

Vasárnap a ZTE együttesét fogadja az Egis Körmend (vaol.hu)

Körmend – Vasárnap, a férfi kosárlabdázók felsőházi középszakaszának első fordulójában a Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadja az Egis Körmend gárdája. A 125. ilyen párosítású találkozó 18 órakor kezdődik.

A 26 mérkőzéses alapszakaszt a második helyen zárta az Egis Körmend, amely az utolsó fordulóban fölényes, magabiztos győzelmet aratott a Szolnoki Olaj KK ellen. Összességében ez nagyon sikeres időszak zárásának mondható, pláne, hogy a csapat a harmadik körig jutott a FIBA-kupában, ami nagyon sok pluszutazást és mérkőzést jelentett. A zalaegerszegiek ellen eddig mindkétszer nyert az MTE, ez is biztató lehet.

ZTE KK: Körmenden indul a harc a pályaelőnyért (zaol.hu)

Kezdődik a férfi kosárlabda-bajnokság középszakasza, azon belül pedig a felsőház tízfordulós csatározása is. A Zalakerámia-ZTE KK a legjobb öt csapatot magába foglaló mezőny nyitómeccsén vasárnap (18 óra) Körmenden játszik.

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője egyértelműen azt a célt fogalmazta meg csapatával, hogy a rájátszásra pályaelőnyt szerezzenek. Ám mire eljutottunk beszélgetésünkben eddig a pontig, a szakvezetővel azért átbeszéltünk néhány dolgot.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK (Bb1.hu)

Körmend – A hazaiaknak több problémája is volt a héten, vasárnap dől el, ki tudja vállalni a játékot.

A felsőház első fordulójában az alapszakaszt másodikként záró Körmend az ötödikként bejutó Zalaegerszeget fogadja vasárnap. A vasiak az idei szezonban kétszer is legyőzték már a ZTE-t, a zalaiak sikere pedig most is meglepetés lenne – szakértőnk illetve a két vezetőedző szerint is.

Rangadóval kezdjük a középszakaszt (ztekosar.hu)

Az idei szezon rájátszás előtti utolsó szakaszát kezdi meg csapatunk a középszakasz felsőházában. Mindjárt az első mérkőzésen egy rangadó vár a fiúkra az örök rivális Körmend ellen. Szurkoló és játékos is fokozott izgalommal várja az ilyen összecsapásokat. Bencze Tamás vezetőedzőnk, sok ilyen csatát megélt:

–  Egy Körmend-ZTE mérkőzésnek mindig különleges az atmoszférája. Aki nem volt ilyen mérkőzésen az nem tudhatja milyen érzés. A mostani összecsapásra is felkészültünk, habár tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesei a találkozónak. A Körmend hazai pályán extra támadójátékot tud bemutatni, mi azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk, és kevés ponton tartsuk ellenfelünket.


Térkép betöltése...

Időpont 2017. április 02., vasárnap - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK