Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 26. forduló
Körmend, 2017. március 26., vasárnap 18:00 (TV: M4 Sport – 17:40)

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Kapitány Gellért, Benczur Tamás, Ádám József (Páli Kálmán)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_438

http://kosarsport.hu/live

U20: http://netcasting.webpont.com/n6/?hunu20_438

Élőképes közvetítés: http://www.mediaklikk.hu/m4-elo

Sajtószemle

 Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 26. forduló (kezdo5.hu)

Egis Körmend (17-8, 2.) – Szolnoki Olaj KK (17-8, 3.) 2017.03.26., vasárnap, 18:00

Olyan hatalmas tétje már nincs ennek a meccsnek, mindössze annyi, hogy melyik csapat kezdi egy győzelemmel többel a középszakaszt – mindkét gárda a felsőházban folytatja, ez már biztos. A hazaiak legutóbb, a Vasas ellen nagyarányú győzelmet arattak, úgy tűnik, hogy össze tudták magukat szedni az Alba ellen 22 pontos előnyről elbukott rangadóból, otthon ráadásul 11-1-re állnak összességében. Az Olaj összeszedte magát az edzőváltással, sorozatban 4 győzelemmel a legjobb formában lévő csapatot alkotják “statisztikailag”, de ingadozó formát mutatnak – legutóbb, a Szedeák ellen is sokáig csak szenvedtek, idegenben pedig ezt csinálták az ASE és három és fél negyedig a Vasas ellen is. A vasiak a hazai pálya miatt esélyesebbnek tekinthetőek, de érdekes lesz látni, hogy az Alba után esetleg a Körmendre is rá tudja-e erőltetni az akaratát a Szolnok, vagy nagyobb tempó lesz-e belőle, ami egyértelműen Gasper Potocnikéknak kedvezne.

A második helyért – A Körmend ki-ki meccsen fogadja a Szolnokot (vaol.hu)

A csütörtöki, Vasas elleni 30 pontos győzelem után az alapszakasz vasárnapi zárófordulójában az Egis Körmend a Szolnoki Olaj gárdáját fogadja 18 órától az M4 Sport kamerái előtt. A tét a második pozíció megszerzése.

Az Egis Körmend a Vasas elleni, idegenbeli sikerrel csütörtökön megtartotta második helyét a tabellán, egyben bebiztosította helyét a középszakasz felsőházában. Bár gyengén kezdtek a piros-feketék, három perc után már saját játékukat játszották, és az első negyedben 31 pontot dobva el is léptek nyolc ponttal. Innen már csak a végső siker különbsége volt kérdéses, mert eleinte Csorvási, később Kromah, majd Dickerson gyűjtögette szorgalmasan a pontokat. Örömteli volt, hogy számos tiszta helyzetig végigjátszott akcióból találtak be Ferenczék. Néha már szemet gyönyörködtető akciók is futottak körmendi részről, ami biztató lehet a folytatásra. Így látta ezt Gasper Potocsnik is.

Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK (Bb1.hu)

Körmend – A győztes második helyen zárja az alapszakaszt.

Az alapszakasz második helye a tét az egyaránt 17-8-as mérleggel álló Körmend és a Szolnok összecsapásán vasárnap délután, a 26. fordulónban. A két csapat első mérkőzését az Olaj nyerte 72-60-ra januárban, de a vasi csapat otthonában jóval nehezebb dolga lesz a címvédőnek – legalábbis szakértőnk szerint.

Piros-feketék csatája lesz vasárnap Körmenden (szolnokiolaj.hu)

Tévés meccset játszik az Olaj

Csütörtökön nagyon fontos győzelmet könyvelhetett el az Olaj csapata, amely ezzel a vasárnapi Körmend elleni idegenbeli meccs eredményétől függetlenül, biztos tagja lesz a felsőházi rájátszás legjobb öt csapatának. Ettől még fontos lesz a körmendi fellépés, hiszen a csapatok viszik magukkal az eredményeket.

A 18:00-kor kezdődő mérkőzést, az M4 Sport élő adásban közvetíti.


Térkép betöltése...

Időpont 2017. március 26., vasárnap - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK