Egis Körmend – Sopron KC
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 21. forduló
Körmend, 2017. március 08., szerda 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Győrffy Pál, Farkas Gábor, Praksch Péter (Várhalmi Zsolt)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_435

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): https://youtu.be/lrjPYddpuU8

 

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 21. forduló (kezdo5.hu)

Egis Körmend (14-6, 2.) – Sopron KC (10-11, 8.), 2017.03.08., szerda, 18:00

A Sopronnak voltak biztató teljesítményei, legutóbb pedig megverték a kupabronzérmes Szedeákot, de ahhoz a Körmendhez kell látogatniuk, amely egyrészt az új külföldiek miatt új impulzusokat kapott (lehet próbálgatni, pihentetni is a légiósokat, Kromah-val kaptak egy új mindenest), másrészt sorozatban négy győzelemnél jár, harmadrészt pedig hazai pályán 9-0 a mérlege ebben az idényben. A vasiak azért a MAFC elleni produkciójukat nem teszik ki az ablakba, főleg védekezésben voltak lyukasak, a 2-2-kkel Dragan Alekszics csapata is okozhat nekik gondokat majd. Saját közönsége előtt azonban annyira magabiztos Gasper Potocnik alakulata (és alapvetően azért jobb játékosállománnyal is rendelkeznek), hogy a Körmend egyértelműen esélyesebb a soproniaknál.

Megőriznék hazai veretlenségüket – A Sopront fogadja az Egis Körmend (vaol.hu)

Körmend – A férfi kosárlabda-élvonal alapszakaszának 21. – hétközi – fordulójában a Sopron KC együttesét fogadja az Egis Körmend szerdán, 18 órától.

Megszenvedett az újabb sikerért, de győztesen távozott a MAFC otthonából a Körmend szombaton. A következő fordulóban a hazai pálya is Ferenczék mellett szól, hiszen itthon eddig még veretlenek. De nem vehetik félvállról ezt a találkozót sem. Elég, ha arra gondolunk, hogy az időközben Sabáli Balázst váltó Dragan Aleksic együttese Marko Spica nélkül is alaposan ráijesztett Szombathelyen a Falcóra. Észnél kell lenniük tehát a piros-feketéknek, ha meg szeretnék őrizni második helyüket a tabellán, márpedig ez lesz a céljuk ezen az estén. Tisztában van mindezzel a csapat vezetőedzője, Gasper Potocsnik is.

Újabb idegenbeli rangadó (sakc.hu)

Szerdán 18 órától Körmenden lépünk pályára, ahol a múlt héthez hasonlóan szintén nem lesz könnyű dolgunk.

Az ősz folyamán egy kaotikus mérkőzést játszott egymással Sopronban a két csapat, a félidőben 31-32-t mutatott az eredményjelző, majd a harmadik negyedet 21-9-re mi, a záró szakaszt 20-4-re a Körmend nyerte, így 61-56-os vasi sikerrel zárult a novemberi ütközet. Azóta a Körmendi csapat egészen a nyolcaddöntőig menetelt a FIBA Europe Cupban, ahol a francia Chalon volt számukra a végállomás. A keretben is történt változás, hiszen Loveridge helyére érkezett a már Magyarországról ismert Kromah, valamint a korábban már Körmenden megforduló Dickerson is visszatért Gasper Potocnik együttesébe. Velük együtt összesen hat légiós (Gibbs, Allen, Smith, Petty) alkotja a csapat gerincét, közülük egyvalaki biztosan kihagyja a holnapi találkozót. A Falcohoz hasonlóan a Körmend is veretlen a hazai pontvadászatban a saját csarnokában, kilenc mérkőzésből kilencet behúztak Ferenczék.

Egis Körmend – Sopron KC (Bb1.hu)

Körmend – Három légiós játéka is kérdéses a vendégeknél.

A tabella második helyét elfoglaló Egis Körmend a Sopron KC-t fogadja az élvonal 21. fordulójában. A házigazda sorozatban négy győzelemmel áll, de a nyolcadik helyezett SKC is jó formába lendült, és legutóbb például a Szeged ellen nyert nagyon fontos rangadót. A tabellán elfoglalt helyezés mellett azonban a hazai pálya is a vasiak mellett szól: a Körmend odahaza 9-0-s mutatóval áll, amit aligha szeretne elrontani.


Térkép betöltése...

Időpont 2017. március 08., szerda - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Sopron KC