Egis Körmend – PVSK-Pannonpower
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Negyeddöntő – 1. mérkőzés
Körmend, 2017. május 10., szerda 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes, Fodor Attila (Forrai Sámuel)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_ply_3

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): http://www.youtube.com/channel/UCBXORYHQk9JVT26AXx8R2fA/live

Sajtószemle

Bebes István: – A mai napon megkezdődik a férfi kosárlabda bajnokság rájátszása. Hosszú út vezetett el a mai mérkőzésig, mely örömökkel, sikerekkel, néha pedig nehézségekkel volt kikövezve. Voltak játékosok, akiknek a magaviselete miatt kellett távoznia, mások pedig minden szó nélkül hagyták cserben a társaikat, a sok sérülés miatt pedig nem mindig tudtunk teljes kerettel kiállni az éppen aktuális mérkőzésre. A csapat viszont többször bebizonyította, hogy tartalékosan is, – ha kell a fiatalokat a mély vízbe dobva – képes arra, hogy bravúr győzelmeket arasson. A sokszor emlegetett példaértékű összefogással sikerült mindezt elérnünk. A játékosok, a szakmai stáb, a szurkolók és a szponzorok is minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a lehető legjobb helyről várhassuk a play-off küzdelmeit. Az igazi megmérettetések azonban még csak most kezdődnek. Egy szívós és kemény Pécs ellen vezethet az út az elődöntőbe. Arra kérnék mindenkit, hogy ugyanúgy álljunk a csapat mellé, mint korábban, és mutassuk meg az egész országnak, hogy a sérülések ellenére sem lehet leírni minket, körmendieket! Legyen ma ismét telt ház, és szurkoljuk ki közösen a győzelmet! Hajrá Körmend!

NBI/A csoport – Negyeddöntő beharangozó (3.) (kezdo5.hu)

Szerdán elkezdődik a magyar férfi A-csoport rájátszása, így végignézzük, hogy a négy negyeddöntőben mi várható, mi történt eddig a csapatokkal, és milyen menetrendben lépnek majd pályára – harmadjára az Egis Körmend és a PVSK-PANNONPOWER párosítását vizsgáljuk.

Egis Körmend (3.) – PVSK-PANNONPOWER (6.)

(Egymás elleni eredmények: 1-1 az alapszakaszban)

A körmendieknek nem volt nyugodt szezonjuk eddig, hiszen 6 győzelemmel kezdtek, vezették is a tabellát, de jött 3 vereség, Teo Cizmic pedig lemondott – a helyére érkezett Gasper Potocnik, nem sokkal később pedig Devon Saddler helyett Sterling Gibbs. Egy 4-1-es szakasz következett számukra, de Kaposvár után Pécsett is kikaptak. Sorozatban 6 győzelmet gyűjtöttek be ezt követően – közben a kupában tartalékosan az elődöntőbe jutottak, távozott Jordan Loveridge, és érkezett Lasan Kromah, valamint Cole Dickerson.

Férfi kosár NB I: sorozatban negyedszer Olaj, vagy trónfosztás következik? (nemzetisport.hu)

A Körmendnek ebben a szezonban elsőre nem sikerült olyan jól a légiósválasztás, hiszen két játékosát is elküldte szezon közben, ráadásul sorozatban gyűjtött három vereség után a nagy kedvenc, Teo Cizmic is felállt a kispadról. A vérfrissítés után aztán szépen egyre jobb formába lendültek a vasiak, a második helyen kerültek a felsőházba, majd 4–4-gyel a harmadik helyen zárták a középszakaszt. Ugyan a játékuk sokszor lenyűgöző, aggodalomra adhat okot, ami az utóbbi mérkőzéseken történt.

Egis Körmend – PVSK-PANNONPOWER (kezdo5.hu)

A Körmendnél a hírek szerint újabb sérültek vannak, Gasper Potocnik a vaol.hu-nak azt nyilatkozta, hogy nem tudja, ki vállalja a játékot, kit tud bevetni, úgyhogy elég meleg lehet a helyzet a hazaiak számára. Azt is hozzá kell azonban tenni, hogy a középszakasz nagy részét is 6 emberrel hozták le, hazai pályán azonban így is legyőzték összes ellenfelüket, úgyhogy a több meghatározó sérült ellenére sem lesznek esélytelenek, sőt. A Pécs előtt azért így egy komolyabb sansz nyílik, ha nem tud felállni teljes fegyverzetben a vasi gárda – ha a saját tempójában, kevés hibával és jó dobószázalékkal operál Csirke Ferenc együttese, lehet keresnivalója, mert ha rövidebb lesz megint a kispad, akkor a Körmendre jellemző hullámzások jó eséllyel most is meglesznek. Esélyebbek valamivel ettől függetlenül Ferencz Csabáék, hiszen összesen egyszer kaptak ki hazai pályán, de érdekes kérdés, hogy kivel lehet most egészségügyi gond – ha Kromah-val és/vagy Smith-szel, az sokkal nagyobb problémát is jelenthet, mint az eddig hiányzó Petty-Allen páros.

Körmend-Pécs negyeddöntő szerdán (vaol.hu)

Körmend – Szerdán 18 órától a Pécsi VSK-PANNONPOWER együttese ellen lép pályára az Egis Körmend gárdája a bajnoki rájátszás első körében, a negyeddöntő első mérkőzésén a Városi Sportcsarnokban.

Mivel a Pécs a hatodik, az Egis Körmend pedig a harmadik helyen zárt a középszakasz után, ezért egymás ellen kell harcolniuk az elődöntőért. Hazai pályán még novemberben tíz ponttal győztek Ferenczék, február első napján viszont kínos vereséget szenvedett a csapat a Mecsekalján. Ez is figyelmeztető lehet arra, hogy a piros-feketék nem vehetik félvállról Csirke Ferenc csapatát. Körmenden sok függ attól, hogy a sérülések rendbe jöttek-e, ki lesz bevethető állapotban.

KEZDŐDIK! (pvsk-panthers.hu)

NB I.-es csapatunk szerda este, Körmenden kezdi meg szereplését a bajnokság rájátszásában. A tét, a legjobb négy közé jutás.

Kezdjük a legbiztatóbb statisztikai adattal: az idei szezonban az egymás elleni összesítésben jobban állunk a Körmendnél. Az alapszakaszban ugyanis kétszer találkoztunk a vasiakkal, és bár idegenben tízpontos vereséget szenvedtünk, hazai pályán 94-75-re legyőztük őket. No persze ettől még nem mi vagyunk a három nyert meccsig tartó negyeddöntő esélyesei, már csak azért sem, mert a pályaelőny az ellenfelünknél van, a rájátszásban pedig mit sem számít, hogy ki mennyivel nyert. Egy egypontos siker pont ugyanannyit ér, mint egy harmincpontos győzelem.

Egis Körmend – Pécsi VSK-PANNONPOWER (Bb1.hu)

Körmend – A hazaiaknál újabb sérültek vannak, Csirke szerint a lehető legnehezebb ellenfelet kapták.

A rájátszás első körében, holnap este a harmadik Körmend fogadja a hatodik Pécset. Az idei szezonban eddig kétszer találkozott egymással a két gárda, az alapszakaszban mindkétszer a hazai csapat örülhetett.


Térkép betöltése...

Időpont 2017. május 10., szerda - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - PVSK-Pannonpower