Egis Körmend – Falco KC Szombathely
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 19. forduló
Körmend, 2017. február 25., vasárnap 18:00 (TV: M4 Sport 17:45)

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás, Ádám József (Gencsev Plámen)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_434

kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (M4 Sport): http://www.mediaklikk.hu/m4-elo


Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 19. forduló (kezdo5.hu)

Egis Körmend (12-6) – Falco KC Szombathely (12-6)
2017.02.26., vasárnap, 18:00

Újabb vasi rangadót rendeznek múlt csütörtök után, de ezúttal a helyszín Körmend lesz. A hazaiaknak hét közben volt még egy franciaországi kirándulásuk, két nappal többet játszottak a győri kupadöntőn is, úgyhogy egészen biztosan nem ők a pihentebbek. Ez még akár döntő is lehetne, ha egyrészt nem lett volna teljesen mindegy már a kupa negyeddöntőjében is, másrészt nem lenne két új légiósa is a körmendieknek Lasan Kromah és Cole Dickerson személyében – ha valakinek van valami kisebb baja a légiósok közül, nyugodtan lehet variálni. Nem mellesleg Horti Bálint is edzett már a csapattal, úgyhogy teljes fegyverzetben léphet pályára Gasper Potocnik együttese. A Falcónak fejben kell rendet tennie, mert a kupában lemosta őket a megfogyatkozott Körmend is – előtte jobb formát mutattak, de azt gyakorlatilag a sutba dobhatták ezzel a győri produkcióval. Jelen körülmények (felépülő sérült, új légiósok) és a Falco újabb idegenbeli, ráadásul pont a Körmend elleni blamája miatt a hazaiak egyértelműen esélyesebbek.

Körmend-Falco derbi – Új légiósok a hazaiaknál, revansvágy a vendégeknél (vaol.hu)

Körmend, Szombathely – Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 19. fordulójában Vas megyei rangadót rendeznek: vasárnap 18 órás kezdéssel az Egis Körmend a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt fogadja (M4 Sport).

Érdekes, pikáns mérkőzésre van kilátás. Hiszen a két vasi csapat alig egy hete a Magyar Kupa győri negyeddöntőjében találkozott – akkor nagyon sima körmendi győzelem született (83-66). Igaz, a kupa folytatása a Rába-partiak számára sem sikerült fényesen, a pénteki elődöntőben az Alba (68-91), majd a szombati bronzmeccsen a Szeged (72-66) is jobbnak bizonyult. Aztán a körmendiek ebből az erőltetett menetből utaztak Franciaországba, hogy szerdán pályára lépjenek szezonbeli utolsó nemzetközi mérkőzésükön – figyelemre méltó döntetlent (82-82) értek el a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján az Elan Chalon ellen. Úgy, hogy a két sérült, Horti Bálint és Lenzelle Smith is kihagyta a meccset. Ám Körmenden nemcsak a játékosok dolgoztak keményen az elmúlt napokban, hanem a vezetőség is. A piros-fekete klub ugyanis Cole Dickerson és Lassan Kromah személyében két minőségi játékossal erősítette meg a keretet.

Vasi klasszikus előtt: Váradi Benedek szerint revansot vesz vasárnap a Falco (frisss.hu)

A múlt heti győri Magyar Kupa negyeddöntő után, vasárnap újra összecsap a két ősi rivális. A múlt heti sima vereségről és a vasárnapi esélyekről is szót váltott csapatkapitányunkkal a Frisss FM stúdiójában Farkas Beni műsorvezető.

Milyennek értékeled a Körmend elleni Magyar Kupa negyeddöntőt egy hét távlatából?

Nagyon rosszul kezdtük a meccset, túlságosan is akartunk, ennek ellenére nem jöttek össze a dobások, nem jól kezeltük a szituációkat, nem jó megoldásokat választottunk. Aztán hiába jöttünk fel 6-7 pontra is, mindig mi futottunk az eredmény után, a körmendiek tripláival pedig hamar eldőlt a rangadó.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Bb1.hu)

Körmend – Több hazai játékosról is csak közvetlenül a rangadó előtt derül ki, hogy pályára lép-e. A vendégeknél Zsigeranovics bajlódik kisebb sérüléssel.

Vasárnap este 18 órától a Falcót látja vendégül a Körmend. A vasi El Clásicón mindig hatalmas a tét, de a mostani győztes ráadásul a tabellán is lehagyja riválisát. Ősszel az Aréna Savariában a sárga-feketék simán győztek, ám a két csapat legutóbb múlt héten a Magyar Kupa negyeddöntőjében is találkozott, és Győrben a körmendiek ütötték ki a Falcót.


Térkép betöltése...

Időpont 2017. február 26., vasárnap - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Falco KC Szombathely