Egis Körmend – Falco KC Szombathely
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Elődöntő – 2. mérkőzés
Körmend, 2017. május 27., szombat 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Kapitány Gellért, Győrffy Pál, Frányó Péter (Faidt Mihály)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_ply_24

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): http://www.youtube.com/channel/UCBXORYHQk9JVT26AXx8R2fA/live

Sajtószemle

Este ismét szükség lesz mindenkire (bebesistvan.hu)

Ma este a szezon eddigi talán legfontosabb mérkőzését játsza az Egis Körmend. Szombathelyen nagy csatában, érdekes körülmények között vesztettük el a párharc első mérkőzését. Nagy küzdelem és rengeteg érzelem volt jelen mind a pályán, mind pedig a lelátón. A felfokozott hangulatban nagyon nehéz higgadtan, és érzelmektől mentesen végigülni egy mérkőzést. A szombathelyi szurkolók részről többen engem is személyesen megtaláltak a mérkőzés után a különböző internetes oldalakon, mondván, hogy egy polgármester nem viselkedhet úgy, mint egy szurkoló. Aki ismer engem az tudja, hogy én mindig, minden körülmények között, csak és kizárólag magamat tudom adni. Nem vagyok hajlandó szerepeket játszani, pusztán azért, mert valakik szeretnének korlátok közé szorítani. Őszinte embernek tartom magam, aki mind a magánéletben, mind a politikában, mind pedig a sportban kimondja a véleményét, és őszintén megéli akár a sikereket, akár a kudarcot. Ha bűn, hogy szeretem a városomat, és azt a csapatot, melytől oly sokat kaptam, akkor vállalom, hogy bűnös vagyok.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem tisztelem az ellenfelet. Sőt! A sportolói múltam megtanított arra, hogy az ellenfél soha nem lehet ellenség, és mindig tisztelni kell, akivel tisztességes csatában, azonos feltételek mellett kell megküzdeni.

A szombathelyi szurkolók szerdán bebizonyították, amit már mi is többször megmutattunk az országnak: ha egy egész város összefog, és minden szurkoló összezár, akkor a legnagyobb mélységekből is vissza lehet jönni. Ma újra rajtunk a sor, hogy megmutassuk a Falconak, hogy bár egy csatát elvesztettünk, de még nagyon messze van a párharc vége. Este legyen ismét pokol, és hajszoljuk bele a srácokat az egyenlítést jelentő győzelembe! Öltözzünk újra pirosba és mutassuk meg mindenkinek, hogy még mindig a körmendi a legfanatikusabb, legőszintébb, és leghangosabb szurkolótábor. Hajrá Körmend, mindörökké MTE!

A körmendi kosaras család is segít (bckormend.hu vendégkönyv)

A közelmúltban jött a tragikus hír, hogy a sokunk által ismert Sály Károly tragikus hirtelenséggel elvesztette feleségét, röviddel az után, hogy párja életet kislányuknak, Majának.

A csonkán maradt család támogatására már számos összefogás és kezdeményezés indult, ezekhez szeretne csatlakozni az Egis Körmend is.

A szombati találkozón a bejáratoknál gyűjtőurnákat helyezünk ki, amelyekbe szándékuk és lehetőségeik szerint szurkolóink anyagi támogatást helyezhetnek el, támogatva a fiatal apukát, akire nagy teher hárult a tragédia után.

Fogjunk össze a sportcsarnokban is Karcsiért és persze Majáért, aki édesanyjával már soha, de az emberi jó szándékkal talán idejekorán találkozhat, ha minél többen úgy akarjuk!

(A családnak a következő számlaszámon is utalható támogatás: 11773470-00515212 – Sály Károly)

Jegyelővétel (bckormend.hu)

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a megszokott módon, ezúttal is a találkozó előtt egy nappal, pénteken este 19 és 20 óra között lesz lehetőség arra, hogy elővételben váltsák meg belépőjegyüket a bajnoki elődöntő második mérkőzésére.

Bemelegítés – A-csoport, Rájátszás, Elődöntő (2.) (kezdo5.hu)

Egis Körmend (0-1) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0)
2017.05.27., szombat, 18:00

Hatalmas meccs volt az első mérkőzés, a Falco pedig amellett, hogy megőrizte pályaelőnyét, lelkileg nagyon jó pozícióba került, hiszen 17 pontos hátrányból fordítva győztek végül Govensék. A Körmendnél Csorvási Milán nem játszott, amit Zsigeranovics semmilyen szinten nem tudott kihasználni, a szerb több kárt csinált, mint hasznot – itt kérdés, hogy ha ezúttal játszik Csorvási, hogyan alakul az ő csatájuk, mennyivel tud hasznosabb lenni a szombathelyiek ötöse. A Falcónál a támadópattanók jelentették a különbséget a második félidőben, erre utazhatnak majd most is, illetve Govens bizonyította, hogy miért tartják az egész bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosának támadásban, míg a Körmendnél az öt amerikai a lényeg továbbra is. 35 percig egyébként idegenben is jobban állt a piros-fekete alakulat, erre építhetnek, így most saját közönsége előtt esélyesebbnek számít a Körmend, de az első meccs elég idegesen alakult – itt érdekes lesz látni, le tud-e nyugodni valamelyik fél, illetve a Falcón mennyit dobott az, hogy szinte végig futottak az eredmény után, a végén viszont mégis ők nyertek.

Második felvonás: Körmend-Falco – Szombaton ismét összecsapnak (vaol.hu)

Szombaton 18 órás kezdéssel Egis Körmend- Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mérkőzést rendeznek az NB I-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjében.

Az első, szerdai meccsen a Falco komoly hátrányból visszatérve egyetlen ponttal legyűrte a Körmendet (89-88), így az egyik fél három megynert meccséig tartó elődöntős párharcban 1-0-ra vezet.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Bb1.hu)

Körmend – Két körmendi játékosnak is kórházba kellett mennie az első mérkőzés után.

A drámai és nagy visszhangot kiváltó első mérkőzés után szombat este a második felvonásához érkezik a Körmend-Falco elődöntő párharc. A szerdai vasi derbit tizenhét pontos hátrányból felállva, hatalmas csatában a szombathelyiek nyerték az Aréna Savariában, ám ezúttal a körmendi katlanba kell “átruccanniuk” Váradiéknak, ahol a hazaiak az egyenlítésért fognak harcolni.


Térkép betöltése...

Időpont 2017. május 27., szombat - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Falco KC Szombathely