Egis Körmend – Falco KC Szombathely
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Középszakasz – 4. forduló
Körmend, 2017. április 13., csütörtök 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Földházi Tamás, Hegedüs Tibor, Tőzsér Dénes (Bodrogváry Iván)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_2phu_807

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): http://www.youtube.com/channel/UCBXORYHQk9JVT26AXx8R2fA/live

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Középszakasz – 4. forduló (kezdo5.hu)

Szerdán és csütörtökön lejátsszák a magyar férfi A-csoport középszakaszának negyedik körét a felső- és a középházban, az alsóházban pedig a harmadik “kanyarra” kerül sor – a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Felsőház, 4. forduló

Egis Körmend (19-9) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (18-10), 2017.04.13., csütörtök, 18:00

Vasi rangadót rendeznek, ami mindig egy külön történet a csapatok állományától, formájától függetlenül. Mindkét gárdának voltak mostanában botlásai, de összességében jó teljesítményt nyújtanak – a Körmend továbbra is csak egy vereséget gyűjtött be hazai pályán, míg a Falco Szolnokon kifejezetten jól tartotta magát (ott, ahol a Körmend is kikapott az előző körben), mielőtt az Albát hazai pályán bedarálta volna. Óriási kérdőjel az összecsapás, miután mindkét gárda egészen elképesztő hullámzásokra képes egy-egy meccsen belül is. A Körmend talán a legenergikusabb és legellenállhatatlanabb támadójátékkal rendelkező csapat, amennyiben “5 az 5-re” játszanak, de pillanatok alatt el tudnak szórni 10-20 pontos előnyöket, amikor átváltanak “1 az 5-re” üzemmódba – ez Szolnokon is világosan megmutatkozott. A két együttes első idei körmendi meccse egészen szorosan alakult, a végén Medford túlvállalásai döntöttek, de az azért figyelmeztető jel lehetett Gasper Potocnikék számára, hogy szórakozni nem nagyon lehet Govensék ellen. A hazai pálya miatt esélyesebb a Körmend még úgy is, hogy a vendégek nem játszottak az előző körben, de alapvetően egy újabb jó hangulatú, szoros derbire van kilátás – aztán persze a Falcótól óriási leolvadásokat is láttunk már idén idegenben.

Körmend-Falco derbi: a középszakaszban is összecsap a két vasi együttes (vaol.hu)

Megyei rangadót rendeznek az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 4. fordulójában: csütörtökön 18 órás kezdéssel az Egis Körmend a szomszédvár Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt fogadja.

Az előző játéknapon a jó kezdés után nagy csatában veszített a Körmend Szolnokon. Több vasi kulcsjátékos is a korábbinál gyengébb teljesítményt nyújtott, és bár a végén az egyenlítésért is volt dobása a csapatnak, már nem sikerült szorosabbá tenni a végjátékot. Hazai pályán viszont egyértelmű a cél: ismét legyőzni a Falcót! A szombathelyiek sikerrel vették az előző kört, otthon gyűrték le az Albát. A felek az alapszakaszban kiegyensúlyozott csatát vívtak, Körmenden az MTE, Szombathelyen a Falco nyert – bizakodásra adhat okot a piros-feketéknek, hogy a Falco idegenben jóval haloványabban teljesít, mint saját közönsége előtt.

Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Bb1.hu)

Körmend – A hazaiaknál az elmúlt időszakban nem tudott együtt edzeni a csapat, a Falcónál Pustahvar játéka kérdéses.

Vasi rangadót rendeznek csütörtökön a középszakasz felsőházának negyedik fordulójában: a tabella második helyén álló Körmend az ötödik, de riválisánál csak egyetlen győzelemmel kevesebbet gyűjtő Falcót fogadja. Az alapszakaszban mindkét mérkőzést a hazai csapat nyerte ebben a párharcban, és szakértőnk szerint ez most sem lesz másként – de a szombathelyiek vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics változtatna ezen a tendencián.


Térkép betöltése...

Időpont 2017. április 13., csütörtök - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Falco KC Szombathely