Egis Körmend – Alba Fehérvár
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 26. forduló
Körmend, 2018. március 24., szombat 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Benczur Tamás, Győrffy Pál, Jakab László (Gincsai János)

Online statisztika: netcasting.webpont.com/n6/?hun_975

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): https://www.youtube.com/watch?v=S58wyU4ic80

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 26. forduló (kezdo5.hu)

A forduló rangadóján az elmúlt héten Pakson elvérző Körmend a válogatott szünet óta nagyon labilis Albát fogadja, amely legutóbb legyőzte azért a MAFC-ot. A két csapat négy alkalommal találkozott már egymással idén, mind a négyszer a székesfehérváriak diadalmaskodtak, de legutóbb a kupadöntőn futott össze a két gárda, amikor a sima első félidő után a Körmend a második félidőben visszamászott ellenfelére komoly mélységekből, és ki-ki mérkőzést játszott a címvédővel. A két gárda formája alapján ez is egy kétesélyes összecsapás, igaz, a vasiak Pakson nagyon gyengén kezdték a negyedeket, ezen egészen biztosan változtatniuk kell. Nehéz megtippelni, hogy mi várható, mert a fehérváriak nagyon messze vannak attól a formától, amit akkor mutattak, mikor háromszor is tükörsimán verték holnapi ellenfelüket – Körmenden jelenleg egy fokkal esélyesebbnek tűnik Gasper Potocnik alakulata.

Az Alba Fehérvár látogat Körmendre (vaol.hu)

Az Alba Fehérvárt fogadja az Egis Körmend szombaton (18.00), ez lesz a piros-feketék utolsó hazai mérkőzése az alapszakaszban, igazi rangadóra van kilátás.

Itt a lehetőség az Egis Körmendnek, hogy visszavágjon az Albának (hungarysport.hu)

A Paks elleni mérkőzést leszámítva a Rába-parti alakulat egyre jobb játékot produkál. Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság egyik legnagyobb esélyese a Szolnok. Az otthonukban nyerni minden csapatnak óriási fegyvertény lenne. Ez pedig sikerült Gasper Potocnik együttesének, majd a Szeged elleni behúzták a kötelező győzelmet. Legutóbb szerdán, az Atomerőmű ellen viszont nem jött ki a lépés Csorvási Milánéknak. A piros-feketék centere viszont optimista és bizakodó az Alba Fehérvár elleni rangadót illetően is.

Szombaton este Körmenden lépünk pályára a győzelem reményében (albakosar.hu)

Tabellaszomszédok találkoznak szombaton, a nyugati határszélen. Az Egis a 3. helyen várja a derbit, mi jelenleg a 4. helyen tanyázunk, a vendéglátók 17-6-os mérleggel rendelkeznek, eggyel több győzelmük van, mint nekünk. Mi is állhatnánk így, ha múlt szombaton, indiszponált játékkal nem szenvedünk meglepő, 82-72-es vereséget Jászberényben. Szerdán, hazai pályán szerepeltünk, javuló teljesítménnyel, 98-86-ra vertük a MAFC együttesét. Ez merőben más derbi volt, lévén múlt szombaton egyszer sem vezettünk, hét közben viszont végig.

Kovács Ákos szerint a körmendi meccsen a védekezésen lesz a hangsúly (albakosar.hu)

Együttesünk szombaton, 18 órakor Körmenden lép pályára. Kovács Ákos érthetően sikert remél a hétvégi összecsapáson is.

– Az Egis elleni meccsen komoly lehet esélyünk az újabb győzelemre, ha sikerül levédekeznünk őket. Ez lesz a siker kulcsa. Különösen fontos számunkra a vasi találkozó, ugyanis győzelem esetén megelőzhetjük őket a tabellán. Bízom abban, hogy jobb formát mutatunk, mint az elmúlt mérkőzéseken. Remélem, összejön a bravúr, úgy készünk, hogy győztesen vonulunk le a játéktérről.

Egis Körmend – Alba Fehérvár (Bb1.hu)

Szombaton este, 18:00-tól Körmend-Alba rangadót rendeznek a huszonhatodik fordulóban. A két együttes elég jól ismeri már egymást, hiszen a 2017/18-as szezonban ez lesz az ötödik egymás elleni meccsük. Egyszer a bajnokságban és a kupában, kétszer a FIBA Europe Cupban mérkőztek meg egymással a felek, valahányszor Braniszlav Dzunics csapata örülhetett a győzelemnek.


Térkép betöltése...

Időpont 2018. március 24., szombat - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Alba Fehérvár