Alba Fehérvár – Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Középszakasz – 10. forduló
Székesfehérvár, 2017. május 04., csütörtök 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Papp Péter, Frányó Péter, Ádám József (Hartyáni Zsolt)

Online statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_2phu_820

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés: https://youtu.be/zFPMtcIv-es

Sajtószemle

Alba-Körmend – Lehetnek még elsők is a piros-feketék (vaol.hu)

Körmend – Az Egis Körmend kosárlabdacsapata az élen álló Alba Fehérvár-Puebla Plus vendégeként zárja a felsőházi középszakaszt. A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Egy olyan találkozó következik, amely után az Egis Körmend az elsőtől a harmadik helyig bárhol zárhatja a középszakaszt. A rájátszásban végig pályaelőnyt jelentő első pozícióért mindenképpen nyerniük kellene Ferencz Csabáéknak. Ha ez sikerülne, és a Falco is megőrizné hazai veretlenségét a Zetével szemben, akkor a piros-feketéké lenne az első hely. Ha nyernek, de a ZTE elvenné a Falco hazai veretlenségét, akkor a zalaiak lépnének az élre, és a Körmend lenne a második. Ha pedig kikapnának a körmendiek, akkor – egyet visszalépve – a harmadik helyen zárnák a középszakaszt.

A legfontosabb meccs – Az Albának nyernie kell, ha az élen szeretne végezni (feol.hu)

Az Alba Fehérvár Puebla Plus kosarasai csütörtökön, 18 órakor az Egis Körmendet fogadják. Ha nyernek, az élről kezdik a rájátszást.

A képlet egyszerű. A bajnokságban november óta vezető kék-fehérek, ha nyernek, a legjobb pozícióból, pályaelőnyről nyithatják jövő szerdán a play off küzdelmeit. Ha veszítenek, a szerényebb helyről rajtolhatnak a rájátszásban. Mivel gyakorlatilag végig vezettek az idényben, remek pozíciójukat érthetően nem szeretnék feladni. Az Alba jelenleg 23-10-es mérleggel áll, a körmendiek 22-11-et, a zalaegerszegiek szintén 22-11-et, a Falco 21-12-t, a Szolnok 20-14-et produkált a szezon eddigi szakaszában.

Alba Fehérvár-Puebla Plus – Egis Körmend (Bb1.hu)

Székesfehérvár – Dzunic szerint egy színvonalas és izgalmas meccs előtt állnak.

A tabella élén álló Alba a második helyezett Körmendet fogadja a középszakasz felsőházának utolsó, tizedik fordulójában csütörtökön. A tét óriási: a felsőház megnyerése, és ezzel együtt az első kiemelés megszerzése a rájátszásra. A Fehérvárnak a saját kezében van a sorsa, egy győzelemmel biztosan “hátradőlhetnek” Lóránték, ám mivel a vasiak hazai pályán megverték a kupagyőztest, egy újabb Körmend-siker azt jelentené, hogy a piros-feketék megelőzik Dzunic csapatát a tabellán – hogy ez helyezésben mit jelent, az a szintén 18 órakor kezdődő Falco-ZTE eredményétől is függ. A lehetséges forgatókönyvekről bővebben itt olvashat.


Térkép nem érhető el

Időpont 2017. május 04., csütörtök - 18:00

Kategóriák


Alba Fehérvár – Egis Körmend