Június 14-17. között Olaszországban, Rimini városában bonyolították le a Bestfighter elnevezésű kick-boksz világkupát. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend két versenyzővel, négy nevezést adott le a legnagyobb világkupának kikiáltott olasz versenyre.

Nagy Dávid kadet 2, -47kg light-contact szabályrendszerben lépett először tatamira. Az első ellenfelét, Streimelweger Lukas osztrák versenyzőt egyhangú pontozással múlta felül. Következett a négy közé jutás, orosz ellenféllel, Morozov Ilia, aki harciasabb küzdő modorával felülkerekedett Dávidon és így már nem folytathatta a küzdelmeket. Kicklight szabályrendszerben viszont bronzérmet szerzett.

Pallósi Balázs junior korcsoportban light-contact szabályrendszerben harmadik helyezést szerzett. Sajnos a döntőbe jutásért a későbbi súlycsoport győztes Krel Luka szlovén versenyző állította meg.

Balázst erősebb erőpróbának is kitettük, hogy hadd szokja a keményebb harciasabb küzdelmeket, ezért kicklight szabályrendszerben a felnőttek közt indítottuk. Spanyol ellenfelet kapott, Koffi Illueca Kevin személyében, nagyon jó mérkőzést vívtak. Sajnos most csak két menetes volt a küzdelem, Balázs későn kezdett el hajrázni, így nem sikerült megfordítani az eredmény állását, és kiesett a további küzdelmekből.

(Andorka Imre)