Előbb a harmadik, majd a negyedik helyen végzett Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) első állomásának második versenynapján, az olaszországi Misanóban.

A Tankpool24 csapat Mercedesével versenyző magyar pilóta második lett az időmérő edzésen. Honlapjának beszámolója szerint így az első sorból rajtolhatott a harmadik futamon, és bár hamar visszaesett a harmadik helyre, ezt a leintésig megtartotta.

A negyedik, fordított rajtrácsos futamnak a hatodik helyről vágott neki a szombathelyi pilóta, és két helyet javítva negyedikként ért célba.

Kiss szombaton felállhatott a dobogóra, de kamionja 15 kilóval könnyebb volt a megengedettnél, ezért kizárták. A második futamban ötödikként végzett.

“Három hét múlva a Hungaroringen lehet majd javítani. Összességében természetesen elégedett vagyok, hiszen látszik, hogy versenyképesek vagyunk, és elérhető közelségben van a dobogó” – nyilatkozta Kiss Norbert, aki az első hétvége után hatodik az összetettben.

A FIA ETRC június 16-án és 17-én a Hungaroringen folytatódik.

Dobogóval és kizárással kezdte a szezont Kiss Norbert

Előbb a harmadik, majd az ötödik helyen végzett Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság új idényének első állomásán, az olaszországi Misanóban, de a dobogós helyezésétől később megfosztották.

A Tankpool24 csapat Mercedesével versenyző magyar pilóta harmadik lett az időmérő edzésen. Honlapjának beszámolója szerint a szombati első futamot negyedikként zárta, de mivel Antonio Albacete 10 másodperces büntetést kapott, Kiss felállhatott a dobogóra.

“Az eredményhirdetés közben megkezdték a mérést, és mire lejöttem a dobogóról, addigra már kizártak, mert 15 kilóval könnyebb volt a kamion a megengedettnél. Csapathiba történt, elmértük az autót” – mondta csalódottan.

Kiss Norbert a kizárás miatt a második futamot a 17. helyről kezdte, de a sok kiesés miatt az első kör végén már az ötödik volt, s ezt a pozíciót meg is tartotta a végéig.

“Összességében elégedett vagyok, mert a harmadik hely jó, a tempónk megvan, a dobogó reális cél, de javulnunk kell, várom a vasárnapot” – nyilatkozta.

Vasárnap újabb időmérőt, majd szintén két futamot rendeznek Misanóban.

(MTI / MTI archív fotó)