Már hagyomány, hogy az Austrian Classics elnevezésű világkupát a festői környezetben lévő Innsbruckban rendezik. Az ausztriai helyszín méltó helye egy ilyen nagy rendezvénynek.

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend két versenyzővel négy nevezést adott le erre a megmérettetésre.

Kadet 2-ben -47kg light-contact szabályrendszerben Nagy Dávid az első küzdelmében Nabernik Bian szlovén versenyzőtől kikapott, ezért kiesett a további küzdelmekből. Kicklight-contactban viszont sikerült bronzérmet szereznie.

Junior korcsoportban Pallósi Balázs -79kg light-contact szabályrendszerben lépett először tatamira. Az első ellenfelét Friedli Luca svájci versenyzőt legyőzve jutott be a négy közé. Ott Bolfán Ádám Controll SE versenyzője várta, akit szintén 3:0 arányban maga mögé utasított. A döntőben pedig egy olaszországi versenyző Corsini Lorenzoval csapott össze. Sajnos itt Lorenzo kezét emelték a magasba, Balázs pedig egy nagyon értékes ezüstéremmel gazdagodott.

A light-contact küzdelmei után még egy fél szusszanásnyi ideje sem maradt, mert folytathatta a versenyzését kicklight szabályrendszerben. Itt a döntőbe jutásért Szmolek Emánuel Controll SE versenyzője búcsúztatta Bálázst és lett harmadik helyezett.

(Andorka Imre)