A ciprusi Antonisz Konsztantinideszt nevezték ki a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Egis Körmend vezetőedzőjének.

A vasi klub vasárnapi sajtóközleménye szerint a 43 éves szakember ezt megelőzően az APOEL Nicosia együttesét irányította, s a szezon végéig kötelezte el magát Körmendre. Hazájában kétszer választották meg az év edzőjének, 2011-ben bajnokságot és kupát nyert az ETHA Engomisszal.

A hétfőn érkező vezetőedző munkáját Hencsey Tamás segíti majd. A klub célja az első három hely valamelyikén zárni a bajnokságot.

A körmendi vezetőség szombaton jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontotta a szlovén Gasper Potocnik vezetőedző, és honfitársa, Ziga Mravljak másodedző szerződését.

A csapat a negyedik helyen áll a középszakaszban, a felsőház tabelláján.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Antonis Constantinides lesz az Egis Körmend vezetőedzője

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a szezon hátralévő részére a ciprusi születésű szakember, Antonis Constantinides veszi át csapatunk szakmai irányítását.

Az 1974-ben született tréner, aki eddig a ciprusi APOEL Nicosia edzője volt, a szezon végéig írta alá szerződését klubunkkal. Tapasztalt szakember, aki hazájában a legkeresettebbek közé tartozik. 2011-ben ciprusi bajnokságot és kupát nyert együttesével, kétszer választották meg az év edzőjének. Ezt megelőzően, 2009-ben a ciprusi női válogatott munkáját is irányította. Koszovóban is volt bajnok és az év edzője, majd az albán nemzeti válogatott irányítását is rá bízták.

A játékosmúlttal is rendelkező Antonis Constantinides számára nem teljesen ismeretlen a körmendi közeg, hiszen a 2014-15-ös szezonban már járt a csarnokunkban, a román Rovinari edzőjeként. Most az ő feladata lesz felrázni a körmendieket a középszakaszban, hogy a rájátszásra újult erővel és új lendülettel fordulhasson a csapat. A hétfőn érkező szakember Hencsey Tamás segítségével végzi majd munkáját.

Mindez azért történik, mert korábbi célunk nem változott. A bajnokság végén szeretnénk a legjobb három között zárni. Ahogy tegnap is jeleztük, ehhez új impulzus szükséges, amit ezzel a váltással, az új vezetőedző személyével igyekszünk biztosítani. Hiszünk abban, hogy szigorú, fegyelmezett munkával újra eredményes lehet a csapatunk. Bízunk a játékosainkban, a korábban már igazolt tudásukban, képességeikben. Az eddigi nehézségek ellenére természetesen bízunk szurkolóink támogatásában is, ami nagy lökést adhat ehhez a munkához.

Az Egis Körmend vezetősége

(9900.hu, bckormend.hu, MTI)