Az Egis Körmend kosárlabda csapata nagy különbségű vereséget szenvedett a megyei rivális Falco KC-tól a férfi kosárlabda NB I középszakaszának szerdai játéknapján, a felsőházban.

A szombathelyiek 17 pontos különbséggel győztek vasi riválisuk, a Körmend otthonában. A mezőny legeredményesebb játékosa is a vendégek közül került ki, Váradi Benedek 24 pontot dobott. Az a Váradi lett a legjobb, aki lemészárolta a körmendiek irányítóját, Marquis Wrightot és nem sokkal később padlóra küldte a körmendi hátvédet, Andre Hollins is. Ezek után Váradi nem csak a legeredményesebb, hanem a legsportszerűtlenebb játékos díját is kiérdemli.

Online statisztika MKOSZ statisztika  A mérkőzés felvétele  Képgaléria

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Gratulálok a Falco csapatának. Hihetetlen teljsítményt nyújtottak ma. Amikor jól játszottunk védekezésben és támadásban is, jópár szerencsés dobást tudtak elhelyezni a gyűrűnkben, ami eldöntötte a mérkőzést. Jól kezdtük a mérkőzést, de elvesztettük aztán a ritmust nagyon gyorsan. A cserék után elvesztettük az előnyünket. A mai napon a csapat energikusan játszott. Sokat beszéltünk és gyakoroltunk az edzéseken és úgy gondolom, hogy a csapat jó úton halad a visszatérés felé. Türelmesebbnek kell lennünk. A bajnokság java még előttünk van és sok minden vár a csapatra. A csapatnak szüksége van továbbra is a támogatásra és előbb utóbb jönni fog az eredmény is. A sport ilyen, egyszer nyersz és néha veszítesz. Reméljük, hogy a szezon hátralévő részében javuló teljesítményt és karakteres játékot tudunk mutatni.

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a csapatomnak és a szurkolótábornak. Nagyon-nagyon jó mérkőzés volt. Az utolsó meccseken jó formában voltunk, legutóbb Fehérváron is jól játszottunk és most nagyon boldog vagyok, hogy Körmenden nyerni tudtunk. Gratulálok a körmendi csapatnak, ez nagyon kemény meccs volt. Lehet, hogy rajtunk volt kicsit kevesebb nyomás és azért tudtunk felszabadultan játszani. Messze van még a bajnokság vége, ez a mai győzelem egy jó lehetőség, de megyünk tovább. A mai mérkőzést most el kell felejteni és előre kell nézni a következő mérkőzésre. Sok sikert a körmendi csapatnak. (kosarsport.hu)

Ki volt az Egis Körmend - Falco KC Szombathely mérkőzés legjobb körmendi játékosa?

  • TUOYO Justin (30%, 30 szavazat)
  • BÁN Tibor (27%, 27 szavazat)
  • FERENCZ Csaba (20%, 20 szavazat)
  • WRIGHT Marquis (5%, 5 szavazat)
  • NÉMETH Ákos (4%, 4 szavazat)
  • HOLLINS Andre (4%, 4 szavazat)
  • HALÁSZ Ákos (3%, 3 szavazat)
  • FANNING Eric (3%, 3 szavazat)
  • HORTI Bálint (2%, 2 szavazat)
  • DAVIS Steven (2%, 2 szavazat)

Összes szavazat: 162

Betöltés ... Betöltés ...

Eredmények, férfi NB I, középszakasz, felsőház:

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-95 (24-26, 13-19, 26-27, 15-23)
Szolnoki Olaj KK-Alba Fehérvár 81-79 (20-32, 23-19, 27-12, 11-16)

alsóház:

MAFC-Sopron KC 81-85 (19-19, 15-20, 20-18, 15-12, 12-16) – hosszabbítás után

(9900.hu, MTI, kosarsport.hu / Fotó: 9900.hu)