Szombati napon lakossági fórumot tartott a körmendi Batthyány Örökségközpontban V. Németh Zsolt képviselő-jelölt, államtitkár, akinek vendég Szájer József EP képviselő volt.

A jó hangulatú beszélgetésre – a barátságtalan időjárás és az Egis Körmend kosárlabda mérkőzése ellenére is – nagyon sokan eljöttek, ahol is választ kaphattak kérdéseikre az érdeklődők.

A fórumot Bebes István Körmend város polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte az elmúlt négy év munkáját, melyhez köszönetet mondott mind Szájer Józsefnek, mind V. Németh Zsoltnak.

V. Németh Zsolt államtitkár úr feltette a kérdést, hogy képesek vagyunk-e a magyar gazdaságot jó állapotba hozni, képesek vagyunk-e növekedést elérni, a munkanélküliséget, az államadósságot, a költségvetési hiányt csökkenteni: Nyolc év után elmondhatjuk, hogy igen, az Orbán-kormány képes erre!

Úgy vélem, nem állunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, történelmi időket élünk és a tét most az, hogy a békés gazdasági építő munkához biztosítsuk a nemzetközi feltételeket és biztosítsuk azt, hogy hosszútávon unokáinknak is megtudjuk ezt az országot tartani.

Fontosak a gazdasági eredmények is, hisz – mondjuk ki – itt Körmenden soha nem látott fejlődés tapasztalható. Az elmúlt években 7,6 milliárd forint támogatás érkezett már átadott és folyamatban lévő fejlesztések kapcsán, de az M8-as autóút nélkül, aminek az összege szintén hasonló nagyságrendet tesz ki.

Szájer József EP képviselő is méltatta a körmendi fejlődést, az elmúlt időszak eredményeit. Jelezte, hogy Strasbourgból érkezett és bizton állítja, hogy Magyarországot veszély fenyegeti. Brüsszel és a különböző nemzetközi erők azt szeretnék, hogy Magyarország egy bevándorló országgá váljon.

Amikor az elmúlt nyolc év eredményeiről beszélünk, akkor a munkahelyteremtés sikeréről kiemelten kell szólni, hisz az Európai Unióban Magyarországon van a negyedik legkevesebb munkanélküli.

A választás pedig azért sorsdöntő, mert nem csak négy évre, hanem jóval hosszabb időre szól. Ha ugyanis egy bevándorlási hullám elsöpri Magyarországot, Európát, azt már nem lehet visszacsinálni.

„Nagyon világos, hogy ezt az ügyet egyszer lehet elrontani”

– hangsúlyozta.

A magyarok nem akarják feladni magyarságukat, sőt kiállnak Európa és a keresztény értékek védelme mellett – hangoztatta Szájer József, majd hozzátette:

„nem vagyunk azonban szívtelenek vagy szívtelenebbek, mint a nyugat-európaiak, egyszerűen azt valljuk, hogy az a hatékony segítség, amely oda megy, ahol a baj van”.