Bana Tibor országgyűlési képviselő – aki 2010 és 2014 után idén is a körmendi választókerületben indul a Jobbik színeiben – január 22-én megkezdi kampányát a körzetben, melynek során mind a 127 településre ellátogat majd.

Ahogy 2014-ben, úgy idén is a választókerület összes településére ellátogatok a kampány során utcafórumok, standolások és hagyományos lakossági fórumok formájában – kezdte sajtótájékoztatóját Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik körmendi választókerületi elnöke. A béruniós aláírásgyűjtés mellett fő programpontjainak ismertetése és a vélemények meghallgatása lesz a célja.

A tisztességes megélhetést biztosító munkahelyek teremtése mellett a falvak megtartó erejének növelése is a képviselő vállalásai közé tartozik. Ígéretet tett arra, hogy egyéni képviselővé választása esetén többé nem lesz migránstábor a körzetben, sem Körmenden, sem Szentgotthárdon, sem másutt. Kiemelte a térfigyelő kamerák rendszerének kiépítését, bővítését a választókerület településein, valamint egyik szívügyét, a szülészet-nőgyógyászat és az aktív belgyógyászat visszaállítását a körmendi kórházban. Az alsóbbrendű utak fejlesztése, a közösségi közlekedés előmozdítása és a 86-os út mielőbbi négysávossá tétele Körmend és Szombathely között ugyancsak fő programpontjai közé tartozik. A Jobbik Vas megyei elnöke aláhúzta az Őrségi Nemzeti Park működésével kapcsolatos visszásságok megszüntetésének, a túlszabályozottság visszaszorításának fontosságát, majd végül, de nem utolsósorban a fideszes mutyik feltárását (pl. szentgotthárdi kézilabdacsarnok, fürdő) említette.

Bana Tibor az egyetlen esélyes ellenzéki jelöltként, V. Németh Zsolt kihívójaként száll harcba a körmendi választókerületben. Büszke arra, hogy a legaktívabb Vas megyei parlamenti képviselő volt ebben a ciklusban, mind a felszólalások, mind az önálló és nem önálló indítványok számát tekintve. A továbbiakban is tisztességes, lelkiismeretes munkát ígér a körzetben élőknek, akiket a jövőben egyéni képviselőként kíván szolgálni – ehhez kéri bizalmukat.