Ivkovics bő kerete Hanga nélkül

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az idei két világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülő 17 fős keretét, melynek nem tagja Hanga Ádám.

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a nemzeti csapat november 24-én Lengyelországban kezdi meg a csoportküzdelmeket, és a szakvezető e mérkőzés előtt szűkíti 12 fősre a névsort. A spanyol Barcelonában légióskodó Hanga klubkötelezettségei miatt nem áll rendelkezésre.

A bydgoszcz-i mérkőzés után két nappal a magyarok Debrecenben fogadják Koszovót. A C csoportban található még Litvánia válogatottja, a kvartettből az első három helyezett jut tovább a következő csoportkörbe.

Ivkovics vezetésével a válogatott a nyolcaddöntőig jutott a szeptemberi Európa-bajnokságon. A csapat a cseheket és a románokat múlta felül a csoportkörben – ezzel 48 év után nyert mérkőzést kontinenstornán -, míg a horvátoktól, a montenegróiaktól és a címvédő spanyoloktól kikapott Kolozsváron. A 16 között a későbbi ezüstérmes szerbekkel szemben maradt alul Isztambulban.

A magyarok további programja:

2017. november 26.: Magyarország-Koszovó, Debrecen 19.00
2018. február 23.: Litvánia-Magyarország
2018. február 26.: Magyarország-Lengyelország
2018. június 28.: Koszovó-Magyarország
2018. július 1.: Magyarország-Litvánia