Hanga Ádám csapata, a Barcelona 87-82-re legyőzte a magyar válogatott kosárlabdázó előző együttesét, a Baskoniát a spanyol bajnokság alapszakaszának első mérkőzésén, péntek este.

Az ACB Liga honlapja szerint Hanga – aki 2013-tól idén júniusig erősítette a Baskoniát – több mint 28 percet töltött a pályán, ezalatt 11 pontot szerzett, a mezőnyből 57 százalékosan célzott, hat lepattanót szerzett és két gólpasszt adott.

Az 5600 néző előtt lejátszott meccs utolsó negyede előtt a katalánok még 11 pontos hátrányban voltak, de a negyedik játékrészt fölényesen, 31-15-re megnyerték.

Hanga nem foglalkozik a múlttal, csak a Barcelonára koncentrál

Pénteken kezdi meg a szezont új csapatával, az FC Barcelonával Hanga Ádám, akiben annak ellenére sincs különösebb feszültség, hogy éppen korábbi együttese, a Baskonia ellen lép majd pályára először tétmeccsen a katalán együttes színeiben.

A magyar válogatott sztárja a Kossuth Rádiónak adott interjúban igyekezett hangsúlyozni, hogy többet nem szeretne azzal foglalkozni, mi történt a nyáron, miért húzódott el a válása a Baskoniával.

“Nem is szeretnék már erről beszélni, a múlt, az a múlt” – jelentette ki a 28 éves kosaras, hozzátéve, hogy az ellenfélnél sokkal lényegesebb számára, hogy jól sikerüljön a rajt, már csak azért is, mert hazai pályán kezdenek.

Hangával szemben nagyok az elvárások Spanyolországban, amit jól érzékeltet, hogy a bajnokság edzői őt tartják a legjobb nyári igazolásnak a ligában, melyben szerintük ő a második legjobb védekező az egész mezőnyben.

A játékos azt mondta, örült, amiért ilyen jó véleménnyel vannak róla, ugyanakkor jelezte, új csapatba, új közegbe került, ahol elképzelhető, hogy támadásban kisebb szerep jut majd neki, így kevesebb pontot tud szerezni. Viszont szavai szerint mindig is megtalálta a módját annak, hogyan tud érvényesülni egy csapatban, s bízik benne, hogy ez ezúttal sem lesz másként. Az egyértelműen segítheti helyzetét, hogy edzője ugyanaz lesz, aki eddig is volt.

“Azért vagyok itt, hogy bajnokságot, kupát és mindent, amit lehetséges megnyerjünk, s remélem, hogy ebben bármilyen módon segítségére tudok lenni a csapatnak” – jegyezte meg Hanga Ádám.