Az Egis Körmend fölényes idegenbeli sikerével tulajdonképpen már az első, csütörtöki mérkőzésen eldöntötte a svéd Boras elleni párharcát a férfi kosárlabda Európa Kupa (FIBA Europe Cup) selejtezőjének első fordulójában.

A magyar együttes 17 ponttal diadalmaskodott, így a jövő keddi (20:00, DigiSport) visszavágó már csak formalitásnak tűnik.

A főtáblára jutáshoz két párharcot kell nyerni, a Körmend a román Steaua Bucuresti gárdájával találkozhat a következő körben.

A további magyar csapatok közül a Falco a második fordulóban csatlakozik a sorozathoz, ahol a bolgár Balkan Botevgrad vagy a román Oradea lesz az ellenfele. A Szolnok szerdán tíz ponttal múlta felül vendégét, a török Tranbzonsport, és ha továbbjut, a svéd Södertälje Kings következik.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Elismerés jár a csapatomnak és az egész stábnak, hogy megnyertük ezt a mérkőzést. A palánkok alatt nem figyeltünk a kizárásokra, az ellenfél húsz támadólepattanót szedett, és volt néhány bután eladott labdánk is, de ezen kívül elégedettek lehetünk. Még nem dőlt el a párharc, oda kell figyelnünk a visszavágóra is. Most sokat rotáltunk, mindenki lehetőséget kapott, hazai közönség előtt pedig szeretnénk jó teljesítményt nyújtani.