Jövőre is Szombathely lesz az egyik állomása a tornászok világkupa-sorozatának.

“A Challenge-versenyek rendezési jogát évente ítélik oda, és ismét megkaptuk azt, 2018-ban is világkupát rendezünk Szombathelyen” – idézi a magyar szövetség (MATSZ) beszámolója Magyar Zoltán elnök nyilatkozatát.

A hétvégi viadalon három magyar érem született: Kovács Zsófia gerendán és felemáskorláton, Dévai Boglárka pedig ugrásban lett második. A férfiak közül Kállai Zoltán nyolcadik helye – a lólengés döntőjében – volt a legjobb hazai eredmény.

“A férficsapat szereplésével nem vagyok elégedett, sok rontás volt, de új elemeket tanultak és mutattak be, azt viszont bátran mondhatom, hogy a lányok ragyogóan szerepeltek” – értékelt Magyar Zoltán.

Hangsúlyozta, harminc ország tornászai vettek részt az eseményen, és a női mezőny létszáma megduplázódott.

“Nagyon jól eltaláltuk az időzítést, hiszen három hét múlva rendezik a világbajnokságot, a versenyzők most próbálják ki a gyakorlataikat, időzítik a formájukat, tehát ez ideális verseny nekik” – magyarázta a MATSZ elnöke.

Mint kifejtette, a legnagyobb sportági hatalmak közül a japánok és a britek sem járnak világkupaversenyekre, most mégis jelen voltak. Szerinte ez azt jelenti, hogy tudnak olyan színvonalú viadalt rendezni, amelyre szeretnek jönni.

“Igyekszünk úgy kiválasztani a jövő évi világkupa időpontját is, hogy az a nemzetközi mezőnynek ideális legyen a felkészüléshez” – tette hozzá az elnök.