Vidi-Hali a nyolcadik fordulóban

Az éllovas Videoton azt a Haladást fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, nyolcadik fordulójában, amely a kéthetes szünetben vezetőedzőt váltott.

A szombathelyiek gyengén rajtoltak, csupán a 10. helyen állnak azt követően, hogy eddigi hét mérkőzésükből csak kétszer nyertek, ötször pedig kikaptak, ráadásul legutóbb otthon, az újonc Puskás Akadémiától szenvedtek 5-1-es vereséget. A klub és Mészöly Géza vezetőedző ezután bontott szerződést közös megegyezéssel. A csapat irányítását – átmenetileg – az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint vette át, akire rögtön rendkívül nehéz feladat vár vasárnap.

A székesfehérváriak ugyanis a mezőnyben egyedüliként veretlenek, és a szerdán pótolt mérkőzésükön is nyertek, így három pont előnnyel vezetik a tabellát, azaz jó hangulatban várhatják az újabb erőpróbát.

A csapat irányítását – átmenetileg – az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint vette át, akire rögtön rendkívül nehéz feladat vár vasárnap. – Fotó: haladas.hu

Szombaton a Vasas a Ferencváros otthonában szerepel, s az összecsapás mindkét csapat számára rendkívül fontos lesz, mivel egyaránt hét pont a hátrányuk a Videotonnal szemben, azaz egy újabb pontvesztés jelentős lemaradást eredményezne a piros-kékek és a zöld-fehérek számára is. Érdekesség, hogy az angyalföldiek az előző szezonban mindkét bajnokijukat 2-1-re megnyerték a Groupama Arénában.

Szintén izgalmas találkozónak ígérkezik a keleti rangadó, a Debrecen a kifejezetten gyenge szezonkezdés után úgy fogadja a jól rajtoló Diósgyőrt, hogy a legutóbbi két összecsapásán már győzött, így felzárkózott a középmezőnybe.

A címvédő és jelenleg második Budapest Honvéd vasárnap Pakson javíthat, miután 11 veretlen bajnokit követően az előző körben alulmaradt a Debrecennel szemben.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

szombat:

Ferencváros-Vasas 18.00, v.: Bognár
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 18.00, v.: Berke
Mezőkövesd Zsóry FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 18.00, v.: Farkas
Újpest FC-Puskás Akadémia 20.30, v.: Andó-Szabó

vasárnap:

Videoton FC-Swietelsky Haladás, Felcsút 17.00, v.: Szőts
Paksi FC-Budapest Honvéd 17.00, v.: Pintér