A Fidesz szerint “kétségbeesett magyarázkodás” helyett bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól Vona Gábornak, a Jobbik elnökének.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornának nyilatkozva felidézte: “Vona Gábor azt mondta a nyugdíjasok egy jelentős részéről, hogy szennyvíz folyik ki a szájukból, azt mondta róluk, hogy gyűlölet lobog a szemükben, s azt mondta magukból kivetkőzve ugranak egymásnak és vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és még folytatta”.

Ezt tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte Hidvéghi Balázs, hozzátéve: a Fidesz már több mint egy hónapja felhívta a figyelmet, hogy ilyet nem lehet mondani senkiről, és többször felszólították a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot valamennyi magyar nyugdíjastól.

Vona Gábor viszont mindezidáig ezt nem tette meg – fejtette ki Hidvéghi Balázs.

Ilyen stílusban, ilyen tartalommal senki nem beszélhet az idős emberekről, nyugdíjasokról, főleg nem egy párt vezetője – emelte ki a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve: egy politikusnak, politikai vezetőnek el kell fogadnia, hogy nem mindenki rá szavaz, nem mindenki kedveli.

A Fidesz tájékoztató kampányt indított a nyugdíjasok informálására Vona Gábor, a Jobbik elnökének szavairól. Erre reagálva a Jobbik keddi közleményében azt írta: a Fidesz telefonos kampánya “hazugságra épül” és célja az idős emberek hergelése a Jobbik ellen.

Hidvéghi Balázs a közleményt kétségbeesett magyarázkodásnak nevezte, és úgy véli ezzel a Jobbik elnöke csak egyre mélyebbre ássa magát az ügyben.

A Fidesz véleménye szerint Vona Gábornak ki kell állnia, vissza kell vonnia kijelentéseit, és őszintén bocsánatot kell kérnie mindazoktól, akiket megsértett: minden magyar nyugdíjastól. Vona Gábornak két egyszerű szót kell kimondania: bocsánatot kér – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója.