Amíg a Fidesz és a baloldal kéz a kézben megszavazta, hogy a gazdasági bűncselekményekkel gyanúsított szombathelyi képviselőt, dr. Czeglédy Csabát továbbra is megillesse az ártatlanság vélelme, addig a kormánypárt budapesti kommunikációs központja nem tétlenkedett, csak elfelejtettek letelefonálni a városvezetőknek. Ugyanis éppen hétfőn szivárogtatta ki az Origo, hogy korábban az előzetesben ülő Czeglédyt eddig azzal gyanúsították, hogy a Human Operator Zrt. köré font cégháló adóoptimalizálásra is szolgálhatott, ám az újabb adatok szerint ennél jóval körmönfontabb volt a rendszer. A hírportál értesülései szerint a Human Operator alvállalkozóiként dolgozó iskolaszövetkezetek nemcsak a diákokat, hanem azok is szüleit is foglalkoztatták.

Ha ez így történt, az természetesen jogellenes. Mindemellett nem arról van szó, hogy a kormány utólag hozott egy célzottan személyre szabott törvényt, amely aztán ellehetetlenítette Czeglédy birodalmát, hanem az a helyzet, a jogi végzettségű, gazdasági bűncselekményekkel gyanúsított képviselő igyekezett a hatályos jogszabályok között különböző kiskapukat és átjárókat találni. Az már csak hab a tortán, hogyha mindez igaz, akkor a rendszerbe bevont iskolaszövetkezetek vezetőinek kell elvinni a balhét azért, amit a szisztéma szülőatyja kitalált – amit azért a fideszes uraknak is a figyelmébe ajánlanék.

A szombathelyi közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok bizottság kedden a fentiek tudatában hozta meg azt a döntését, hogy dr. Czeglédy Csabát továbbra is megilleti az ártatlansága vélelme, ami természetesen jogi szempontból igaz, de nagy kérdés, hogy az egyre kuszább és sötétebb történet főszereplője meddig és legfőképpen miért élvezi a helyi kormánypárti erők védelmét.  A kormányzati udvari médiához tartozó Origón megjelent írás akár üzenet is lehet, de úgy látszik, Szombathelyen még ezt a nem túl bonyolult kódot sem sikerült megfejteniük a város vezetőinek. Abban ugyanis nagy betűkkel, a gyengébbek kedvéért jól kiemelve megjelent, hogy a szombathelyi önkormányzat továbbra is utalja neki a képviselői fizetését. Azt sem felejtették megemlíteni, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatából kimaradt aranyat találtak Czeglédy ausztriai széfjében. A bizottság keddi döntése alapján minden maradt változatlan: továbbra is jár a városi fizetés a képviselőségért és a Haladás-stadion felügyelőbizottságának elnöki posztjáért dr. Czeglédy Csabának – az ártatlanság vélelme miatt.