Augusztus 20-ig tart az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, a Hétrétország köztivál. Minőségi zenék, előadások, természetjárás és csillagnézés – érdemes az Őrséget választani a hétvégén!

Augusztus 18. péntek

Záróállomásához érkezik az idén első alkalommal indított természetjáró programsorozat, a Forrásvidék. Pénteken az Őrség szlovén oldalán található Kapornaki forráshoz kerekezhetünk el, ahol megismerkedhetünk a környékkel és a forrás eredetével.

A pénteki program főfellépője a magyar improvizatív jazz kiemelkedő muzsikusaiból álló Tóth Viktor Arura Trió, akik a Szemed kincse című albumuk zenei világát hozzák el az őriszentpéteri Pajta Bisztróba.

A koncert után ismét csillagnézés! Aki idén utoljára szeretné bebarangolni az Őrség alatti esti égboltot, az péntek este 22:30-tól teheti meg, találkozás az őriszentpéteri Árpád-kori templom parkolójában.Takaró, meleg ruha és zárt cipő ajánlott!

Augusztus 19. szombat

Szombat délután az őriszentpéteri Malom Látogatóközpont udvarán kezdődik a Hétrétország hétpróbája. A TudomisénmiCsoda Egyesület szervezésében megvalósuló játékos vetélkedőn a kicsik és nagyok az Őrséggel kapcsolatos játékos feladatokon próbálhatják ki magukat.

Szombaton 17 órától a Makám zenekar ad interaktív családi koncertet Őriszentpéteren Bogárbál avagy Kabóca az Őrségbe indul címmel. 19 órakor a kercaszomori református templomban fellép Kátai Zoltán, aki históriás énekeket ad elő. Az énekmondó est után irány a Pajtaszínház Őriszentpéteren, 21 órától az Alma Flamenca együttes előadását hallgathatjuk meg.

Az előadást követően szintén a Pajtaszínházban Hétrét Filmklub záróvetítés lesz, itt a Hétrétország ideje alatt futó médiatábor résztvevőinek helyben elkészült alkotásait nézhetjük meg, művészeti vezető: Dér András.

Augusztus 20. vasárnap

Vasárnap még utoljára részt vehetünk a Hétrétország ideje alatt zajló kézműves kirakodó vásáron, a Porták portékáin. 15 órától a köztivál zárókoncertjét hallgathatjuk meg az őriszentpéteri református templomban, az Anima musicae kamarazenekar előadásában.