A magyar válogatott három vereséggel zárta a kazanyi tornát

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott három vereséggel zárta a kazanyi tornát, miután a vasárnapi zárónapon két ponttal kikapott Németországtól.

Az orosz szövetség honlapja szerint a magyar csapat legeredményesebb játékosa Eilingsfeld János volt 18 ponttal.

A kazanyi tornán a házigazda oroszok három győzelemmel végeztek az első helyen, a németek kétszer, az izlandiak egyszer nyertek.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a kazanyi tornán – már az őszi világbajnoki selejtezőkre is gondolva – leginkább a fiatal játékosoknak adott lehetőséget.

Mestermérleg:

Chris Fleming: – Nehéz mérkőzés volt, mindkét csapaton tisztán látszott a fáradtság. Ennek ellenére mindkét fél jó kosárlabdát játszott és hasznosíthatja a meccs tapasztalatait. A győzelmet annak köszönhetjük, hogy a végére rendbe raktuk a védekezésünket. Amit magunkkal viszünk innen, a javunkra válik, elégedett vagyok a tornán mutatott teljesítményünkkel.

Ivkovics Sztojan: – Az egész torna hasznos és tanulságos volt, a fiatalok sok lehetőséget kaptak. A hozzáállással egyik meccsen sem volt probléma, de szebb lett volna egyszer győzni. Elkeserítő volt látni, hogy Izlandnak öt jegyzett európai bajnokságban szereplő játékosa is van, míg mi kettőt tudunk felmutatni. Minél több ilyen színvonalú mérkőzésre van szüksége a rutintalanabb játékosainknak. (nso.hu)

A magyar válogatott eredményei:

Németország-Magyarország 67-65 (20-19, 16-18, 16-19, 15-9)
pénteken játszották: Oroszország-Magyarország 84-69 (27-16, 22-19, 19-19, 16-15)
szombaton játszották: Izland-Magyarország 60-56 (13-7, 14-24, 23-12, 10-13)

A torna végeredménye:

1. Oroszország 6 pont
2. Németország 5
3. Izland 4
4. MAGYARORSZÁG 3

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A magyar csapat a felkészülés során kétszer is legyőzte Szlovákiát, a múlt hétvégén viszont előbb Szlovéniától, majd Csehországtól kapott ki.

A magyar válogatott további felkészülési programja:

augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország-Izland (két mérkőzés)
augusztus 24-26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán