A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott négy ponttal kikapott Izland csapatától a kazanyi torna szombati játéknapján.

Az orosz szövetség honlapja szerint a magyar csapat legeredményesebb játékosa Perl Zoltán volt 17 ponttal.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a kazanyi tornán – már az őszi világbajnoki selejtezőkre is gondolva – leginkább a fiatal játékosoknak ad lehetőséget.

Mestermérleg:

Craig Pedersen: – Kicsit lehangoltak voltunk a németek elleni mérkőzés után. Sok energiát vesztettünk ott, ennek ellenére igyekeztünk ezúttal végig keményen játszani. Hullámzó volt a második félidő, hol egyik, hol másik csapat támadt fel, örülök, hogy elég erősnek bizonyultunk a győzelemhez.

Ivkovics Sztojan: – Nem volt szép, nem volt látványos meccs. Kezünkben volt a győzelem, kulcspillanatokban, az utolsó két percben kétszer is hibáztunk. Látszik a nemzetközi rutin hiánya a fiatalokon. Időt csak a legvégén kértünk, engedtük a játékosoknak, hogy megmutassák a karakterüket.

pénteken játszották: Oroszország-Magyarország 84-69 (27-16, 22-19, 19-19, 16-15)
vasárnap játsszák: Németország-Magyarország 15.30

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A magyar csapat a felkészülés során kétszer is legyőzte Szlovákiát, a múlt hétvégén viszont előbb Szlovéniától, majd Csehországtól, pénteken pedig Oroszországtól kapott ki.

A magyar válogatott további felkészülési programja:

augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország-Izland (két mérkőzés)
augusztus 24-26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán