A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott tizenöt ponttal kikapott a házigazda Oroszországtól a kazanyi felkészülési torna pénteki nyitómérkőzésén.

Az orosz szövetség honlapja szerint a magyar csapat legeredményesebb játékosa Vojvoda Dávid volt 18 ponttal.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a kazanyi tornán – már az őszi világbajnoki selejtezőkre is gondolva – leginkább a fiatal játékosoknak ad lehetőséget.

Mestermérleg:

Szergej Bazarevics: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyerni tudtunk, sok jó pillanatunk volt a találkozón, különösen azokat az elemeket tekintve, amiken dolgoztunk. Gyorsan tanulunk, a hárompontosaink kijavítása lesz a következő feladat. Tyimofej jól teljesített, örülünk a formájának és hogy megerősítette a védekezésünket.

Ivkovics Sztojan: – Tanulni jöttünk. A tavalyi felkészülési mérkőzések szintjét már korábban elértük a két győzelemmel, onnantól kezdve minden csak ráadás.

A magyar együttes további programja:

szombat: Magyarország-Izland 16.00
vasárnap: Németország-Magyarország 15.30

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A magyar válogatott további felkészülési programja:

augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország-Izland (két mérkőzés)
augusztus 24-26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán