A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott húsz ponttal kikapott a házigazda Szlovéniától a maribori felkészülési torna pénteki játéknapján.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa a szolnoki Vojvoda Dávid volt 15 ponttal.

A szlovén kosarka.si tudósítása alapján a magyar válogatott szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan az egyik játékvezetőt labdával megdobta, amiért Blaž Zupančič játékvezető kiállította. A magyar szövetségi kapitányt a rendezőknek kellett nyugtatni, ami nem biztos, hogy sikerült, hisz Ivkovics szerette volna folytatni a mérkőzést, de a játékvezetők ezt nem engedték, amit Ivkovics nehezen akart tudomásul venni, így a rendezőknek kellett kivezetni a teremből. Szomorú, elkeserítő, hogy Magyarország szövetségi kapitánya ilyent megengedhet magának, a válogatottat és az országot ilyen cselekedetével lejárathatja…

A mérkőzés összefoglalója az RTV 4-nek köszönhetően az alábbi linken megtekinthető:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/sport/174485037

Ivkovicsot a rendezőknek kellett kivezetni a teremből.
Fotó: kosarka.si

A magyarok szombaton 18 órától Csehországgal játszanak Mariborban.

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A magyar válogatott további felkészülési programja:

augusztus 11-13., Kazany: Magyarország, Németország, Izland, Oroszország
augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország-Izland (két mérkőzés)
augusztus 24-26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán

A válogatott bő kerete:

Kane DeAndre (Sevilla)*, Ruják András (Sopron), Allen Rosco (Obradoiro), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (Szolnok), Hanga Ádám (Baskonia)*, Vojvoda Dávid (Szolnok), Kovács Péter (Falco Szombathely), Benke Szilárd (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Falco Szombathely), Tóth Ádám (Szolnok), Golomán György (UCLA – Kaliforniai Egyetem), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Csorvási Milán (Egis Körmend), Perl Zoltán (Treviso), Eilingsfeld János (Szolnok), Váradi Benedek (Falco Szombathely), Pongó Máté (Kecskemét)
* Még nem csatlakozott a kerethez.