Egygólos győzelmével a selejtező negyedik fordulójában a Videoton

Bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének negyedik fordulójába a Videoton, mivel az idegenbeli 2-1-es vereségét követően a csütörtöki visszavágón 1-0-ra legyőzte a Girondins Bordeaux-t Felcsúton.

Felcsút, 2017. augusztus 3.
Ezekiel Henty, a Videoton FC (k) és Igor Lewczuk, a francia Girondins Bordeaux (b) játékosa a labdarúgó Európa Liga-selejtezõ harmadik fordulójában játszott visszavágó mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2017. augusztus 3-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az összecsapás egyetlen gólját Stopira fejelte közvetlenül az első félidő lefújását megelőzően.

Nagy lendülettel kezdte a találkozót a Videoton, az első három percben három nagy lehetőséget alakított ki, de egyiket sem tudta gólra váltani. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, az első félidő hajrájáig csak elvétve jutottak el a csapatok az ellenfél kapujáig. Az ivószünet miatti ötperces hosszabbításban azonban ismét kapuja elé szorította a Bordeaux-t a székesfehérvári gárda és egy szöglet után Stopira fejesével megszerezte a vezetést. Ezzel a szünetben a Videoton állt továbbjutásra.

A második félidő is jól indult a hazaiak számára. Sabaly egy szabálytalanság miatt megkapta második sárgáját, így a játékvezető kiállította őt. Bő húsz perccel később Henty szépen játszotta tisztára magát, és nagy helyzetben tört kapura, de a vendégek kapusa hárította lövését. Megfogyatkozott a Videoton is: Varga Józsefnek kellett idő előtt elhagynia a pályát második sárga lappal.

A Bordeaux fokozta a tempót és a nyomást, de sem a rendes játékidőben, sem a hét perc hosszabbítás során nem tudott a Videoton kapujába találni. A székesfehérváriak a mérkőzés jelentős részében jól játszva, a végén pedig hősiesen küzdve búcsúztatták esélyesebb francia ellenfelüket.

A negyedik forduló sorsolását pénteken tartják.

Felcsút, 2017. augusztus 3.
A Videoton FC csapata a labdarúgó Európa Liga-selejtezõ harmadik fordulójában a francia Girondins Bordeaux ellen játszott visszavágó mérkõzés elõtt a felcsúti Pancho Arénában 2017. augusztus 3-án. Elsõ sor, balról: Szolnoki Roland, Varga József, Pátkai Máté, Asmir Suljic, Stopira, második sor, balról: Fiola Attila, Loic Nego, Ezekiel Henty, Kovácsik Ádám, Marko Scsepovics és Juhász Roland. A Videoton bejutott a negyedik fordulóba, miután az idegenbeli 2-1-es vereségét követõen a visszavágón 1-0-ra gyõzött.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd