A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő férfi kosárlabda-válogatott szerda után csütörtökön is legyőzte a szlovákokat Kecskeméten.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese egy napja 76-47-re nyert, ezúttal pedig 72-51-re verte meg ellenfelét a Messzi István Sportcsarnokban. A csapat legjobbja a zalaegerszegi Benke Szilárd lett 15 ponttal.

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Eb-n, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A nemzeti csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze a kolozsvári Polyvalent Csarnokban.

A 40. Eb augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra az utóbbi városban kerül sor.

Mestermérleg:

Ivkovics Sztojan: – Leginkább annak örülök, hogy a fiatalok, Benke Szilárd, Váradi Benedek, Pongó Máté és Perl Zoltán jól játszottak, és fontos szerepük volt a győzelemben. Eljutottunk oda, hogy három-négy meghatározó játékosunk hiányában is vannak csapatok, amelyeket magabiztosan verünk. Minden a megfelelő módon halad.

Ivan Rudez: – Sikerült valamennyivel jobban játszanunk az első mérkőzésnél, elsősorban védekezésben javultunk és volt olyan, hogy sorozatban három-négy hazai támadásból nem kaptunk kosarat. A képességbeli különbség azonban megmutatkozik az eredményjelzőn, ennyivel jobb a magyar csapat és a magyar liga is a szlováknál.

Kecskemét, 2017. július 27.
Eilingsfeld János (j) és Andre Jones (b), a szlovák válogatott játékosa a Magyarország – Szlovákia férfi felkészülési kosárlabda-mérkõzésen Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban 2017. július 27-én.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A válogatott további felkészülési programja:

augusztus 4-5., maribori torna: Magyarország, Szlovénia, Csehország
augusztus 11-13., kazanyi torna: Magyarország, Németország, Izland, Oroszország
augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország-Izland (két mérkőzés)
augusztus 24-26., varsói torna: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán

A válogatott bő kerete:

Kane DeAndre (Sevilla)*, Ruják András (Sopron), Allen Rosco (Obradoiro)*, Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (Szolnok), Hanga Ádám (Baskonia)*, Vojvoda Dávid (Szolnok), Kovács Péter (Falco Szombathely), Benke Szilárd (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Falco Szombathely), Tóth Ádám (Szolnok), Golomán György (UCLA – Kaliforniai Egyetem)*, Ferencz Csaba (Körmend), Csorvási Milán (Körmend), Perl Zoltán (Treviso), Eilingsfeld János(Szolnok), Váradi Benedek (Falco Szombathely), Pongó Máté (Kecskemét)
* Még nem csatlakozott a kerethez.