Szatmári András bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmet szerez férfi kardban pénteken a lipcsei vívó-világbajnokságon. Szilágyi Áron a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését.

Szatmári, aki idén februárban megnyerte az egyik legnagyobb presztízsű világkupát Padovában, az orosz Venjamin Resetnyikovon és az ukrán Dmitro Pundikon túljutva az idei Európa-bajnokság győztesével, Max Hartunggal csapott össze, akitől bő egy hónapja simán kikapott Tbilisziben. Ezúttal viszont az ő elképzelése szerint alakult az asszó, ennek eredménye négytusos győzelem és továbbjutás lett.

A világranglistán tizedik helyezett Szatmárit ezután az izraeli színekben versenyző Kostiantyn Voronov sem tudta megállítani. A magyar kardozó rendkívül dinamikusan és pontosan támadott, 9-0-s vezetésénél kapta az első tust, de a folytatásban is ő irányított, így 15-4-re nyert, ami már érmet ért a számára. A fináléba kerülésért a francia Vincent Anstett lesz majd az ellenfele, a kírás szerint 19.20-kor.

A kétszeres olimpiai bajnok, idén Eb-ezüstérmes Szilágyi thaiföldi és brit kardozó legyőzését követően Kamil Ibragimovval találkozott, akitől 15-12-es vereséget szenvedett. Az orosz egy fordulóval korábban Gémesi Csanádot búcsúztatta.

Eredmények (a vb honlapjáról):

a 64 között:
Szilágyi Áron-Ruangrit Haekerd (thaiföldi) 15-6
Szatmári András-Venjamin Resetnyikov (orosz) 15-11
Gémesi Csanád-William Deary (brit) 15-12
Decsi Tamás-Tokunan Kenta (japán) 15-11

a 32 között:
Szilágyi-James Honeybone (brit) 15-10
Szatmári-Dmitro Pundik (ukrán) 15-7
Kamil Ibragimov (orosz)-Gémesi 15-10
Luigi Samele (olasz)-Decsi 15-5

a 16 között:
Szatmári-Max Hartung (német) 15-11
Ibragimov-Szilágyi 15-12

negyeddöntő:
Ibragimov-Oh Szan Uk (dél-koreai) 15-10
Gu Bon Gil (dél-koreai)-Luca Curatoli (olasz) 15-11
Vincent Anstett (francia)-Ali Pakdaman (iráni) 15-10
Szatmári-Kostiantyn Voronov (izraeli) 15-4