Potocnik marad, Bán érkezik

mte-logo.jpgA körmendi klub hivatalos közleményben számolt be a csapatnál történt igazolásokról, változásokról.

A szezon közben érkező szolvén vezetőedző, Gasper Potocnik továbbra is marad a klubnál, akinek munkáját továbbra is Hencsey Tamás és Ziga Mravljak.

A játékosállományt érintően is történtek események: a klub szerződésajánlatot tett a csapat egyik idegenlégiósának, Lenzelle Smith-nek. Új igazolásról is beszámoltak a körmendiek, hiszen Bán Tibor személyében fiatal, tehetséges kosarassal bővül a keret.

Gasper Potocsnik marad a vezetőedző

Klubunk immár hivatalosan is bejelentheti, hogy a következő szezonban is Gasper Potocsnik lesz az Egis Körmend csapatának vezetőedzője.

A szlovén szakember a múlt év decemberében érkezett a csapathoz, és olyan kontraktust írt alá, amely tartalmazta a következő idényre való szerződés lehetőségét is.

Ezzel éltek a felek, így Gasper Potocsnik építi fel a következő idény csapatát. Munkáját továbbra is Hencsey Tamás és Ziga Mravljak segíti. Tájékoztatjuk továbbá szurkolóinkat, hogy a mögöttünk álló idényben mutatott teljesítménye alapján klubunk szerződésajánlatot tett a csapat egyik idegenlégiósának, Lenzelle Smith-nek, aki megmutatta, hogy sokoldalú, kiváló kosaras.

A döntés az ő kezében van, várjuk a játékos válaszát.

Bán Tibor Körmendre igazolt

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy fiatal, tehetséges kosarassal, Bán Tiborral bővül az Egis Körmend kerete.

Ahogy korábban is jeleztük, saját nevelésű játékosunk, Doktor Péter nem fogadta el klubunk szerződésajánlatát. Mint később a híradásokból megtudtuk, Péter Zalaegerszegen folytatja pályafutását. Ez úton is sok sikert kívánunk neki új csapatában. Kívánjuk, hogy találja meg a számítását, és reméljük, hogy a jövőben számíthatunk még rá nevelőegyesülete, az Egis Körmend csapatában is!

Szerettük volna, ha Péter nálunk marad, de az ő távozása után – a lehetőségeink határain belül – igyekeztünk felvenni a kapcsolatot néhány fiatal játékossal. Közülük Bán Tiborral tudtunk megállapodni, akire elsősorban irányító poszton számítunk, mint fiatal, harcos, ambiciózus játékosra. A 22 éves kosaras Sopronban kezdte felnőtt karrierjét, ahol a FIBA Európa Kupában nemzetközi tapasztalattal is gazdagodott. Majd több játéklehetőség reményében, szezon közben került Szegedre ahol fontos szerepet játszott a Szedeák Magyar Kupa bronzérmének megszerzésében. Klubunk egyéves szerződést kötött Bán Tiborral.