Ugye várja már Mindenki a vakációt? Az olcsaisok ezt nemcsak érezhették, de meg is mutathatták a június 14-i Sportnapjukon.

Szép napsütéses reggelünket a balesetvédelmi tájékoztató után kutyabemutatóval kezdtük. A látványos program sok érdeklődőt vonzott. Aztán a rendőrkutyák után a pálya az összes diáké lett, és idén azt a különlegességet találtuk ki, hogy drón – felvételt készítünk a gyerekekről. Mindannyian megformálták a VAKÁCIÓ! szó betűit, amelyek amúgy diákosan kerültek a pályára: Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIӅ. Ehhez különböző színű pólókat vettek magukra, hogy így még látványosabb legyen a magasból látható szóalak. A fotókon megnézhetjük: így sikerült.

A tízórai után sokféle program várta diákjainkat, ezek egyik részét időpontokhoz kötöttük, hogy mindenkinek legyen lehetősége a különféle játékokat kipróbálni, és néhány programunk pedig folyamatosan működött a nap folyamán. Ha a játék és sportolás hevében elfáradtak a gyerekek, ingyenes üdítőt kaptak a büfében, valamint a fagyijegyet is beválthatták.

7. a osztályos olimpiatörténeti csapatunk élménybeszámolót tartott diáktársaiknak, a táncos lányok pedig páros latin formációval szórakoztatták nézőiket. Az ötödikes lányok csoportja pedig az udvaron mutatta be önállóan készített táncos produkcióját.

Nagyon népszerű kikapcsolódást jelentett az óriáscsúszda, a lovaskocsikázás és a tandembiciklizés is. Sportolási lehetőség volt még a váltóverseny, buborék – foci, streetball, dobóverseny, focimeccsek. Aki meditálni szeretett volna, annak alkalom adódott erre is a jóga órán. Kerékpáros ügyességi versenyen is összemérhették bicajos tudásukat tanítványaink.

Az alsó tagozatosok 9 óra után a Rába-partra indultak el, az 1-2. évfolyam az Egis-üdülőbe, a 3-4. évfolyam pedig a HÖR-üdülőbe. Mindkét helyszínen hétpróbáztak a gyerekek, amelynek feladatai voltak: mocsárjárás, vízhordás, labdacipelés, puzzle kirakás, totó, taxi és célbadobás. Szintén a Rába-partra látogatott a 8.a osztály a Bárkás Egyesülethez, ahol néhányan a Rábán eveztek, mások pedig kipróbálhatták az ergonomikus evezőpadokat.

Mindkét tagozat szabadon részt vehetett a délutáni programokban: arcfestés, lufihajtogatás, hajfonás.

A tornaterem sem maradt feladat nélkül: délután kettőtől itt a birkózóké volt a szőnyeg. Az udvari fajátékok mind kipróbálásra kerültek.

A hangulat fokozására zenét is szolgáltattunk, valamint minden osztály kérhetett egy-egy kívánság zeneszámot, amelyet a Körmendi Rádió teljesített a gyerekek számára.

Délután megrendeztük a hagyományos Szülő – Diák meccset, ahol a nyolcadikos fiúk csapata állt ki a szülői csapat ellen.

Köszönjük a meghívott segítők munkáját: Biczó Péter, Szilvágyi Imre, Sebők Győző, Molnár Zoltán, Farkas Brigitta, Márfiné Németh Bernadett, Márfi Petra, Vass Virág, Bartók Zsolt, Szakasits Zoltán, Wágner Zoltán, Molnár Franciska, Kőházy Anna, Virág Erika, Császár Tamásné, Móricz Anna, Szeifert Gábor, Baranyai Sándor, Pappné Horváth Ildikó.

Ezen a napon szaporább lett szívverésünk, fokozott volt a hangulat, és megannyi mosolygó szempár, hangosan kacagó kis és nagy gyerek üzente: sportolni, mozogni nemcsak vidám és jó dolog, hanem egészséges kikapcsolódás is. További képek itt.