Labdarúgó NB I – Az MTK legyőzésével kerülhet közelebb a Honvéd a bajnoki címhez – ELŐZETES

Mindkét bajnokaspiráns, az éllovas Budapest Honvéd és a vele azonos ponttal álló Videoton is a kiesés elkerüléséért harcoló csapattal találkozik a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Három körrel a vége előtt a kispestiek az utolsó előtti MTK-t látják vendégül. Marco Rossi együttese nem csupán a tabellán elfoglalt helye miatt várhatja magabiztosan a találkozót, hanem a hazai pályán nyújtott eddigi teljesítményének tudatában is. A Honvéd ugyanis saját közönsége előtt legutóbbi nyolc bajnoki találkozóját megnyerte, idén pedig egyetlen gólt kapott csak a Bozsik Stadionban, ahol legutóbb tavaly szeptember végén a Videoton tudott győzni, október közepén pedig az Újpest rabolt pontot.

Az MTK az előző fordulóban simán kapott ki otthon a Ferencvárostól az örökrangadón, így továbbra is rendkívül nehéz helyzetben van.

A bajnokjelöltek közül papíron a Videotonnak lesz nehezebb dolga, mivel a hetedik helyezett Újpesthez látogat. A lila-fehérek azonban hiába állnak a tabella közepén, mindössze négy pont az előnyük az MTK-val szemben.

A székesfehérvári csapat tavasszal többször is pontot vesztett, s győzelmei is nehezen születtek meg általában, ugyanakkor az előző fordulóban magabiztos sikert aratott a Haladás ellen, s Újpestre is esélyesként utazik.

A bennmaradásért folytatott harc hasonlóan izgalmasan alakul, mint az első helyért zajló csata. Az utolsó előtti MTK ugyanis azonos ponttal áll a tizedik Mezőkövesddel és a kilencedik Diósgyőrrel, míg a nyolcadik Debrecennek is csupán két pont az előnye a trió előtt. Szombaton a Mezőkövesd és a Diósgyőr egymással csap össze, s amelyik csapat győz, nagy lépést tesz a bennmaradás felé. A Debrecen pedig a címvédő Ferencvároshoz látogat.

A 31. forduló programja, szombat:

Ferencváros – Debreceni VSC 18.00, v.: Pintér
Paksi FC – Gyirmót FC 18.00, v.: Bognár
Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC, Debrecen 18.00, v.: Iványi
Budapest Honvéd – MTK Budapest 18.00, v.: Solymosi
Swietelsky Haladás – Vasas, Sopron 18.00, v.: Vad II
Újpest FC – Videoton FC 20.30, v.: Karakó