Az Egis Körmend játékosa, Cole Dickerson már nincs Körmenden, sérülésére hivatkozva elhagyta a csapatot és a várost.

Már egy ideje szurkolói pletyka szintjén terjengett a városban, hogy Dickerson távozik a csapattól, de a klub a mai napig ezt nem is cáfolta, de nem is erősítette meg.

Cole utoljára április 9-én, Szolnokon lépett pályára, ahol 12/3 ponttal vette ki részét a csapat teljesítményéből.

Az Egis Körmend ma viszont hivatalos közleményben tájékoztatta a nagyérdeműt Dickerson furcsa távozásáról:

 

[highlight]

Cole Dickerson önkényesen távozott Körmendről

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy Cole Dickersonra a továbbiakban nem számíthat klubunk. Sérülésére hivatkozva – információink szerint – ma elhagyta a csapatot és a várost.

A játékos Körmendre érkezése után alapos orvosi vizsgálaton esett át, amely azt állapította meg, hogy egészséges, de megelőzésképpen a korábban sérült térdére olyan kezelést kapott, amely segítette az ízületek megfelelő működését.

Ennek ellenére később Cole sérülésre panaszkodott és nem tudott pályára lépni.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy klubunk minden, a szerzősében vállalt kötelezettségének maradéktalanul eleget tett Cole felé. Visszafelé viszont ez már nem mondható el. A kontraktusban szerepel, hogy sérülés esetén a klub magyarországi vizsgálattal tájékozódhat a játékos állapotáról, de ő ezen nem volt hajlandó részt venni, így csak az ő elmondására hagyatkozhattunk az állapotával kapcsolatban.

Mivel Cole elutazott a városból, ezért ügyvédi levélben fogjuk őt informálni hivatalos álláspontunkról, mely szerint szerződésszegést követett el. Erről tájékoztatni fogjuk a nemzetközi szövetséget is.

Sajnáljuk, hogy így alakult a helyzet, mert az elmúlt évi teljesítménye alapján bíztunk abban, hogy a játékos segítségünkre lehet céljaink elérésében, de ő ebben most nem volt partner.

Zsebe Ferenc
ügyvezető

[/highlight]