Több mint 535 millió forinttal járul hozzá a kormány a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-plébániatemplom felújításához – olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben.

A kormányhatározatban azt írták, egyetértenek a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia támogatásával a templom felújítása érdekében.

A kabinet felhívja a nemzetgazdasági minisztert, gondoskodjon – az emberi erőforrások minisztere bevonásával – arról, hogy idén az egyszeri jelleggel megítélt többletforrás rendelkezésre álljon.

A kormányhatározatot azonnal végre kell hajtani.

[highlight]

Bana Tibor: A szentgotthárdi barokk templomért

A Nagyboldogasszony plébániatemplom belső felújítását szívügyemnek tartom, így örömmel értesültem róla, hogy a kormány 535 millió forint támogatást nyújt a célra. A munkálatok a 2010-ben elfogadott költségvetési módosító indítványomnak köszönhetően kezdődhettek el. Az elmúlt években rendre benyújtottam javaslataimat, melyek további támogatást jelentettek volna, de ezeket a fideszes képviselők leszavazták. Szentgotthárdi országgyűlési képviselőként eddig is folyamatosan egyeztettem Rimfel Ferenc plébános úrral és a restaurátorokkal, ígérem, hogy a jövőben is minden segítséget megadok az ország harmadik legnagyobb barokk templomának teljes megújulásához

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik körmendi választókerületi elnöke

[/highlight]