A Mária Rádió Frekvencia Kft. sugározhat a Szombathely 88,4 MHz sávjában Mária Rádió Savaria néven, miután a pályázati eljárás eredményeként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nyertessé nyilvánította, és közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el – tájékoztatta az NMHH csütörtökön az MTI-t.

A szombathelyi frekvencia nem fog hálózatba kapcsolódni más Mária Rádióval, műsorait teljes egészében helyben készíti majd a helyi igények kiszolgálása érdekében – áll az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Tudatták azt is, hogy a Békéscsaba 88,9 MHz helyi frekvencia pályázatán az alaki vizsgálat keretében mindkét pályázótól, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz pályázatának alaki vizsgálata után pedig a “B & T” Kft.-től kér felvilágosítást a tanács.

Közölték, hogy a médiatanács tízezer forint bírság megfizetésére kötelezte a székesfehérvári vételkörzetű, kisközösségi Alpha Rádió üzemeltetőjét, mert egy januári műsorhetet felölelő vizsgálat során kiderült, a rádió kevesebb szöveget, közszolgálati műsort, a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő, valamint a rádió célcsoportjának – vagyis állatbarátoknak és állattartóknak – szóló műsort tett közzé a hatósági szerződésében vállaltakhoz, illetve a törvényi előíráshoz képest.