Péntek délután felhőkkel tarkított napsütéses idő volt Körmenden. Az időjárás belopódzott a Bakelit kávéház falai közé is, hisz a Pro Körmend Városszépítő Egyesület vendége – Kerecsényi Éva szerző – ott mutatta be Felhőtánc című verseskötetét.

Volt rengeteg mosoly és néha néhány könnycsepp is. Ilyenkor mindig Gmeindl Margitka – a művésznő barátnője – vette át a stafétát és rendkívül organikus hangú felolvasásával feledtette a múltat a hallgatóság pedig ismét a verssorokba révedt. Szó esett a régi Rába partról, a Várkertről és megannyi körmendi emlékről, hisz a művésznő Körmenden született, itt járt általános iskolába, itt élt, itt töltötte gyermekkorát… Most Győrben él, boldog hisz azt csinálhatja, amit szeret: olasz magántanárként tevékenykedik és verseket ír. Versei megjelennek a Poet.hu, Verseskönyv, Holnap Magazin, Tiszta sor, Irodalmi Rádió internetes irodalmi közösségek oldalain. Két magánkiadású könyvvel büszkélkedhet: első könyv 2015-ben jelent meg Lélekkeringő címmel, ezt követte a most bemutatott, 2016-os megjelenésű Felhőtánc című verseskötet. A múlt felidézése mellett szó eset néhány spirituális gondolatról is, hisz a természetfeletti ihletése nem hagyható ki.

A több mint kétórás irodalmi est végére szárnyra kapott a költészet. Az utolsó versek egyikét a művésznő egykori általános iskolai osztályfőnöke – Kati néni olvasata fel. Megható volt. Köszönjük Éva, köszönjük Művésznő!