A Haladás 4-2-re nyert szombaton a Mezőkövesd ellen Sopronban, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A vendégcsapat sorozatban negyedik bajnokiján maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Swietelsky Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (1-1)

Sopron, 1565 néző, v.: Szőts

gólszerzők: Wils (16.), Iszlai (48., 11-esből), Kovács L. (62.), Williams (66.), illetve Molnár G. (38.), Baracskai (90.)
sárga lap: Iszlai (56.)

Swietelsky Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri – Kovács L., Iszlai, Jancsó (Kiss B. 78.) – Mészáros, Williams, Rácz (Kiss T. 83.)

Mezőkövesd: Tujve – Farkas (Pauljevic 44.), Szeles, Balogh B., Vági – Tóth B., Gohér – Molnár G., Strestík, Kink (Diallo 67.) – Veselinovic (Baracskai 83.)

Öt perc késéssel kezdődött a mérkőzés, amely előtt köszöntötték a 41. születésnapját éppen szombaton ünneplő Király Gábort, aki ezen a héten két évvel, 2019-ig meghosszabbította a szerződését a Haladással.

Az első félidőben egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, jó volt az iram, bár helyzetek nem igazán alakultak ki, mégis két fejesgól született.

A fordulást követően nem sokkal Vági felrúgta Williamset a 16-oson belül, a megítélt 11-est Iszlai magabiztosan értékesítette. A folytatásban kontratámadásokra rendezkedett be a Haladás, s egy ilyen végén előbb Kovács növelte az előnyt, majd Williams is betalált, ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a Mezőkövesd erejéből már csak a szépítésre futotta.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Gyirmót FC – MTK Budapest 1-0
Vasas – Debreceni VSC 2-3
Paksi FC – Videoton FC 0-0
Diósgyőri VTK – Újpest FC 3-1
Swietelsky Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 4-2
Budapest Honvéd – Ferencváros 2-1