Felborult egy autó a Vas megyei Ivánc és Csákánydoroszló között hétfőn, egy nő és két gyermek megsérült – derült ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Mentőszolgálat tájékoztásából.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: három mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére. Az egyik gyermeket életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vitték kórházba. A másik gyermeket és egy felnőttet a helyszíni ellátásukat követően könnyebb sérülésekkel vittek el a mentők.

A helyszíni beszámoló szerint a kislányok édesanyja autójával Ivánc felől haladt Csákánydoroszló irányába, a csúszós úton járművével letért az útról, egy betonoszlopnak ütközött és felborult. A két kislány a hátsó ülésen utazott, egyikőjük beszorult a roncsba, őt a tűzoltók szabadították ki.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság saját honlapján adott tájékoztatást:

A közlekedési baleset Ivánc és Csákánydoroszló között történt február 27-én reggel

Az útpályát elhagyva az út menti árokba hajtott és felborult egy gépjármű, amelyben hárman utaztak. A helyszínre vonuló körmendi hivatásos egységek kiérkezése előtt a mentőszolgálat szakemberei egy könnyű sérült felnőttet és egy gyermeket emeltek ki a személygépkocsi roncsából. A tűzoltó egységek további egy súlyos, életveszélyesen sérült gyermeket feszítő-vágó berendezés segítségével tudták kivenni a felborult gépjárműből. A könnyű sérülteket mentőgépjárművel, a súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba a mentőszolgálat szakemberei.